Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Güncelleme Tarihi:

Konut kredisi nasıl yapılandırılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 10:10

Ödeme güçlüğü çektiğinizde ya da kredi faiz oranlarında kayda değer bir gerileme yaşandığında, bankalar mevcut ödeme gücünüze göre aldığınız kredinin geri ödemesini yapılandırarak biraz nefes almanızı sağlayabilir. Peki nasıl?

Haberin Devamı

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda konut kredisi yapılandırmasının nasıl yapılabileceği ve tüketicinin taşıması gereken şartlar anlatılıyor...

KONUT KREDİSİ YENİDEN YAPILANDIRMA NEDİR?

Refinansman ya da remortgage olarak ta adlandırabileceğimiz kredi yeniden yapılandırma, daha önce kullanılan faiz oranlarından daha düşük faiz oranları ya da daha kolay ödeme imkanı ile kredi kullanarak kalan borcun ödenmesidir.

Yapılandırma yöntemi ile toplam kredi maliyeti aşağı çekilebilir. Faiz oranlarında ciddi bir değişiklik olmasa bile yapılandırma ile vade süresi uzatılarak, aylık geri ödeme miktarları azaltılabilir. Aylık taksitlerin azalması konut kredisi öderken bütçenizi rahatlatarak daha kolay ödeme yapmanızı sağlayacaktır.

KREDİ YAPILANDIRMA NE İŞE YARAR?

Kredi yapılandırma ile:

Haberin Devamı

Güncel yapılandırma faiz oranı, krediyi aldığınız faiz oranından düşükse toplam borcunuz azalabilir,

Ödeme planı yeniden yapılandırılabilir (Maaş günü, kredi kartı ödemesi vb göz önüne alınarak),

Aylık taksitler azaltılabilir (Vade süresi uzatılarak),

Faiz yapısı değiştirilebilir (Sabit faizliden değişken faizliye ya da değişken faizliden sabit faizli sisteme geçilebilir).

KREDİ YENİDEN YAPILANDIRMA KOŞULLARI

Kredi yeniden yapılandırma başvurusunu kimler yapmalı? Hangi koşullarda doğru bir tercih olur? Öncelikle:

Kalan borç miktarı

Faiz oranları arasındaki farklar

Aylık taksit miktarları

Toplam kredi maliyeti

Göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca unutmayın ki bankaların kredi yapılandırma faiz oranları ile güncel tabela faiz oranları birbirinden farklıdır. Yapılandırma yapmaya karar verdiğinizde bankanızla görüşüp yapılandırma faiz oranını öğrenerek bu faiz oranıyla kredi hesaplaması yapmanızda fayda var.

BORÇ TRANSFERİ

Kalan borcunuzu başka bir bankaya taşıyarak bir nevi yapılandırma yapmaya borç transferi denilmektedir. Başka bir bankadan yapılandırma yapacaksanız yani halihazırda  kredi kullanmış olduğunuz bankayı terk edip başka bir bankadan yapılandırma yapacaksanız:

Dosya masrafı

Erken borç kapatma bedeli

Ekspertiz ücreti

Haberin Devamı

Gibi ek ödemeleri de hesaplamanıza katmalısınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!