Konukoğlu: Krizin sebebi teşvikler

Güncelleme Tarihi:

Konukoğlu: Krizin sebebi teşvikler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, tekstil sektöründeki sıkıntının, arz-talep dengesi eşitlenene ve eski makineler devre dışı kalana kadar süreceğini söyledi. Konukoğlu, tekstil sektöründeki sıkıntının temelinde, Uzakdoğu ve Rusya krizleri ya da kısaca global krizin ötesinde, plansız, hesapsız ve gelişi güzel verilen teşviklerin yattığını kaydetti.

Türkiye'de, yanlış teşvik politikası nedeniyle tekstilde doymanın ötesinde taşma meydana geldiğini belirten Konukoğlu, ‘‘Yıllardır, yanlış teşvik politikası nedeniyle tekstil sektörünün krize sürüklendiğini adeta haykırdık. Ancak zamanında kimseye sesimizi duyuramadık. İş işten geçince yıllardır işaret ettiğimiz noktaya gelindi, ancak neden yıllar önce önlem alınmadı, bilemiyorum'' dedi.

Konukoğlu, tekstil sektörünün bugünkü noktaya gelmesinde, ‘‘gümrük birliğine girilince Türk TIR'ları Kapıkule'de tekstil ihracatı kuyruğuna girecekler'' gibi hayali bir beklentinin etkisiyle yapılan bilinçsiz ve aşırı yatırımların büyük payı bulunduğunu kaydederek, ''Gümrük birliği ya iyi anlatılamadı/anlaşılamadı ya da fazla şişirildi'' diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!