Konsollar bilgisayara bir nesil fark atacak

Güncelleme Tarihi:

Konsollar bilgisayara bir nesil fark atacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2013 00:00

Akıllı televizyonlar ve tablet bilgisayar nedeniyle ‘Geleceği yok’ denilen oyun konsolları büyük bir atak yaptı. ‘Tepki mekanizması’ denilen yeni bir ‘dördüncü boyut’ fikri, oyun meraklılarını heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

Son dönemde akıllı televizyonlar ve tablet bilgisayarlar nedeniyle geleceği tartışılan oyun konsolları, eskiden olduğu gibi önümüzdeki bir kaç yıl boyunca tahtını korumaya devam edecek. Yüksek görüntü kalitesi sayesinde neredeyse gerçeğe yakın macera deneyimi sunmayı hedefleyen konsollar, gelişen grafik
seviyesi ile bilgisayarlara da neredeyse 5 yıllık bir fark attı. Oyun konsolu denildiğinde akla ilk gelen ürünlerden olan Sony’nin PlayStation 4’ü (PS4) ve Microsoft’un Xbox One’ı, yeni teknolojilere açılan kapıların öncülüğünü üstleniyor.

10 KAT GÜÇLÜ SES VE GRAFİK

Dünyaca ünlü video oyunu üreticisi Electronic Arts’ın Başkan Yardımcısı Rajat Taneja, Xbox One ve PS4’ün, şu anda piyasada kullanılan en güçlü oyun bilgisayarlarından bir nesil ileride olduğunu söyledi. Bir önceki oyun konsollarına göre 10 kat daha güçlü grafik ve ses deneyimi sunan yeni ürünler için oyunlar hazırlayan EA’nın bu açıklaması, oyun meraklılarını da heyecanlandırdı.  Fakat oyun meraklılarını en çok heyecanlandıran yenilik ise, bu iki cihazla birlikte önümüzdeki yıllarda kullanılmak üzere geliştirilen yeni ‘tepki mekanizması’ oldu. PS3’te hareketli kumanda ile oyuna daha interaktif bir şekilde katılma imkanı sunan Sony’den sonra, Microsoft da Xbox Kinect ile, tüm kumandaları ortadan kaldırarak devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atmıştı. Ancak ‘Airreal’ adı verilen tepki mekanizması, oyundaki efektlerin en gerçekçi şekilde kullanıcıya yansıtılmasını sağlayacak. Örneğin bir savaş oyununda kurşun yiyen oyuncu, karşısındaki basınçlı hava püskürten cihazdan mermi yermişçesine hafif bir darbeye mağruz kalacak.

Haberin Devamı

Dördüncü boyut dönemi

KONSOLUN üzerindeki kameralar sayesinde, kurşunun isabet ettiği noktaya doğru gönderilecek basınçlı hava sayesinde oyun deneyiminin dördüncü boyuta ulaşmasını hedefleyen Disney Araştırma birimi, yakın bir zaman içinde bu ürünü satışa sunmayı hedefliyor. Kullanıcı ne kadar hareketli olursa olsun vücudunu sürekli olarak tarayan kameralar, doğru noktadan oyuncuya basınçlı hava göndermeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Fiber kablo yatırımı artıyor

TÜRK Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, “Özelleştirmeden bu yana geçen 7 yılda 13 milyar lirayı aşkın konsolide yatırım gerçekleştirdik” dedi. Kılıç, Adana’da düzenlenen toplantıda, 31 Mart 2013 itibarıyla 14 milyon sabit erişim hattı müşterilerine ve 7.1 milyon genişbant müşterilerine hizmet sunduklarını ifade etti. Kılıç, hizmet kalitesini artırmak, sahip oldukları teknoloji ve altyapıyı geliştirmek için sürekli yatırım yaptıklarını belirterek, “Özelleştirmeden bu yana geçen 7 yılda 13 milyar lirayı aşkın konsolide yatırım gerçekleştirdik. 2013 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiğimiz konsolide yatırım tutarı 254 milyon liraya ulaştı” dedi. Vizyonlarını, “Türkiye’yi teknoloji ve altyapı açısından liderler arasına sokmak, ülkenin her noktasına hizmet götürmek” olarak belirlediklerini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

 “Ülkemizin bilgi toplumuna geçişi sürecinde büyük bir etken olacağına inandığımız genişbant yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 2003 yılı sonunda Türkiye’yi genişbant internet deneyimi ile tanıştırdık. Sahip olduğumuz teknoloji ve altyapı sayesinde interneti bugün Türkiye’nin 81 ilinde bir çok noktasına ulaştırmış durumdayız.”

Haberin Devamı

Sony 4K ile görüntü kalitesine 4’e katladı

SONY’nin 2013 model BRAVIA TV Serisi, 65 ve 55 inç 4K Ultra HD TV seçenekleri Temmuz ayında Türkiye’de satışa sunuluyor. BRAVIA X9005, Full HD’nin dört katı detay sunan en doğal ve gerçekçi görüntüleriyle dikkat çekiyor.  Yeni TRILUMINOS ekran görüntü teknolojisi sayesinde tüm renkler en doğal haliyle ekrana geliyor. Yüzde 150 oranında daha geniş renk gamı ile kırmızılar daha kırmızı, yeşiller daha yeşil ve maviler daha mavi. Televizyonun X-Reality PRO işlemcisi, tek bir pikseli bile devasa veri tabanı ile dikkatlice eşleştirerek görüntüleri analiz ediyor, temizliyor ve düzeltiyor. Bu sayede filmlerden akıllı telefon ile çektiğiniz düşük çözünürlüklü kısa videolara kadar her türlü görüntü kaynağından en iyi görüntüleri almanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

TTNET ve Next&NextStar ‘Pandora’nın kutusunu açtı

TTNET’in TV platformu Tivibu, Next & NextStar ile yaptığı işbirliğiyle yepyeni bir hizmet sunuyor. Next-Pandora cihazında yer alan Tivibu Smart TV uygulaması ile kullanıcılar zengin içeriğe ulaşabiliyor. ‘Next-Pandora’, gelişmiş özellikleri sayesinde, internete bağlanabilme özellikleri olmayan televizyonlara, internetten yayın alma özelliği kazandırıyor. Böylece Tivibu Smart TV uygulamasıyla herkes Tivibu’nun TV izleme alışkanlıklarını değiştiren Durdur-İzle, Tekrar-izle özelliklerini kullanabiliyor; zengin Seç-İzle arşivi sayesinde yüzlerce film, dizi, belgesel, çocuk, müzik klibi ve daha pek çok dijital içeriğe istediği zaman ulaşabiliyor. Next-Pandora’nın Android tabanlı altyapısı sayesinde Youtube, Facebook gibi birçok uygulama da TV ekranına taşınıyor.

Haberin Devamı

Klavyeli Blackberry Q10 1999 TL’ye geldi

BLACKBERRY’nin fiziksel klavyeye sahip en yeni modeli olan Q10, 1999 TL’ye satışa sunuldu. Operatörüne göre aydı ayda 29 TL’den başlayan ek ödemelerle BlackBerry Q10’un sahibi olabilmek mümkün. Gücünü BlackBerry10 platformundan alan Q10, klasik klavyeli cep telefonlarının gücünü, geniş ekranlı akıllı telefonların kullanım rahatlığıyla birleştiriyor. BlackBerry Q10’da yer alan BlackBerry Hub özelliğiyle tek bir uygulama üzerinden tüm mobil iletişim ihtiyacı görülebilecek. Kullanıcı için önemli olan mesajlar ve iletişim trafiği tek dokunuşla listelenebilecek. Bir BlackBerry klasiği olan BlackBerry Messenger, güçlü altyapısıyla fikirleri paylaşmak ve ortak çalışma alanları yaratmak adına mesajlaşma ve video görüşmenin pratikliğini BlackBerry Q10’a getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!