Konfüçyüs Enstitüsü açıyor Çince’yi anaokulunda başlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Konfüçyüs Enstitüsü açıyor Çince’yi anaokulunda başlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 00:00

OKAN Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Uluslararası Çin Dili Konseyi Ofisi (Hanban) ile yaptığı anlaşmayla kampüste Konfüçyüs Enstitüsü açacak. Ekonominin artık Doğu’ya kaydığını belirten Bekir Okan, “Türkiye’de şu anda büyük sermayeli 35 Çinli şirket var, bu şirketlerde çalışacak gençler yetiştirmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİNE İngilizce’nin yanısıra Çince, Rusça ve Arapça gibi alternatif dillerle eğitim fırsatı tanıyan Okan Üniversitesi, Uluslararası Çin Dili Konseyi Ofisi (HANHAN) ile yaptığı anlaşmayla kampüste Konfüçyüs Enstitüsü açacak. Ekonominin artık Doğu’ya kaydığını ve Türkiye’nin de bu bölgenin merkezinde bulunduğunu belirten Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, “Türkiye’de şu anda büyük sermayeli sayılabilecek 35 tane Çinli şirket var, bu şirketlerde çalışacak gençler yetiştirmeliyiz. Türkiye’nin 2023 vizyonu var, bir işadamı olarak bu vizyona inanıyorum ancak bunu ancak eğitim ve Ar-Ge ile yapabiliriz. Biz de üniversite olarak bu alana yoğunlaştık” dedi.

İstanbul’da 323’üncüsü açılıyor

Okan Eğitim Kurumları’na ait anaokulunda da Çince öğretmeye başladıklarını belirten Bekir Okan, “Bizi diğer üniversiteler de izlemeye başladı, bizden öğretmen istiyorlar. Üniversitemizin Çince Mütercimlik bölümlerinden mezun öğrencilerimize formasyon muafiyeti tanınarak Çince öğretmeni olma fırsatı da verildi. Bu da ne kadar doğru yaptığımızı gösteriyor” diye konuştu. Kısa bir süre önce Çin’i ziyaret ettiklerini ve değişim programıyla orada bulunan öğrencilerinin kendilerini havaalanında karşıladığını söyleyen Okan şöyle konuştu: “Dünyanın 96 farklı ülkesi ve bölgesinde 322 Konfüçyus Enstitüsü bulunuyor. Uluslararası Çin Dili Konseyi Ofisi’nde imzaladığımız anlaşma ile üniversitemiz bünyesinde Konfüçyüs Enstitüsü açacağız. Burada çeşitli kültürel etkinliklerin yanı sıra isteyen herkese Çince dersi verilecek. Okulumuzda Rus Kültür Merkezi de faaliyet gösteriyor.”

Haberin Devamı

Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut’un verdiği bilgiye göre 4 yıldır 20 Okan Üniversitesi öğrencisi, Çin’deki ikili değişim anlaşması yapılan üniversitelerde eğitim görürken, 50’yi aşkın Okan öğrencisi de Çin’de Yaz Okulu eğitimi aldı.

Yabancı öğrenci teşviki

Türkiye’ye üniversite eğitimi için gelen yabancı öğrencilerin de ihracat kapsamına alındığını belirten Okan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: Yabancı öğrenci sayısını artırmak için teşvik verilmeye başlandı. Devlet, üniversitelerin yurtdışındaki tanıtım faaliyetlerine 300 bin dolara kadar destek sağlayacak. Türkiye’de eğitim gören yabancı gençler lobimizi yapacak. Şu anda Kuzey Afrika ülkelerinde Türkiye’deki üniversitelerden mezun olmuş çok sayıda işadamı ve siyasetçi var. Hepsi Türkiye’ye çok yakın davranıyor ve bizden taraf oluyorlar. Bunu işadamı olarak gördüm, artık bu alana eğilmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

Okan’da sınıf geçme şartı dans edecek sosyal olacak

NOBEL Ödüllü Profesör Muhammed Yunus’un adını taşıyan “Muhammed Yunus Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi” aracılığıyla girişimci öğrencileri destekleyeceklerini de açıklayan Bekir Okan, “Şu anda 5-10 proje bekliyor. Bu iş için 500 bin TL kaynak ayırdık ama artırılabilir. İlk etapta 100 gruba bu desteği sağlayacağız” dedi. Eskiden gençlerin idealleri olduğunu şimdi ise gelecekten ümitsiz bir nesil yetiştiğini belirten Okan, eğitim felsefelerini şöyle özetledi: “Eskiden sağcısı da solcusu da ülkeyi yönetme ideali içindeydi. Şu anda gençlerimiz mutsuz, biz onlara hayatın her alanında girişimci olmayı aşılıyoruz. 2 yabancı dil öğretiyoruz, spor ve edebiyatla ilgilenmeleri için fırsatlar yaratıyoruz. Örneğin, üniversitede 200 sosyal puan alamayan sınıfını geçemez. Bu 200 puanın içinde spor, dans, katıldıkları toplantılar, seminerler var. Mesela Latin dansından geçer puan alamayan sınıfı geçemez.”

Haberin Devamı


Bursa’da kentsel dönüşüm ihalesi aldı

TÜRKİYE’nin son dönemdeki önemli gündem maddelerinden kentsel dönüşüm konusunda da çalışmalar yaptıklarını belirten Bekir Okan, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Yüksek Lisans bölümünü açan ilk üniversiteyiz. İstanbul, Bursa ve Gaziantep’te varız. Buradan hareketle kentsel dönüşüm kapsamında öncelikli iller arasında yer alan Bursa’da, Yıldırım Belediyesi’nin ihalesine girdik ve aldık. Anket çalışmalarıyla başlayacak olan planlamamızı 6 ay içerisinde tamamlayacağız. 450 bin hektarlık bir alan için plan, program ve projeler ortaya koyacağız ve bunların hepsi de Okan Üniversitesi tarafından hazırlanacak. İhale bedeli 4.1 milyon TL. Hem üniversitemiz gelir elde edecek hem de projede yer alan hocalar, öğrencilerimiz ek gelir kazanacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!