Kömürlük müzik atölyesi oldu, 100 bin dolar ödüle kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Kömürlük müzik atölyesi oldu, 100 bin dolar ödüle kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 00:00

Mumbai ve Sao Paulo’nun ardından bu yıl İstanbul’da verilen ‘Deutsche Bank Urban Age Ödülü’nün sahibi ‘Barış için Müzik’ projesi oldu.

Eğitim, sağlık, konut, ulaşım, güvenlik ve ekoloji alanındaki projelerin yarıştığı öodül için İstanbul’da uygulanmaya konmuş 87 proje başvurdu. Önceki akşam Emirgan’daki Sabancı Müzesi’nde düzenlenen törende, bu projeler arasından, çocuklara ücretsiz müzik eğitimi sağlamak amacıyla bir okulun kömürlüğünü müzik atölyesine çeviren Mimar Mehmet Selim Baki’nin ‘Barış İçin Müzik’ projesiyle aldı.

Para projeye gidecek

Bu projeyi 4 yıl önce Edirnekapı’daki Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu’nda akordiyon eğitimi ile başladıklarını anlatan Baki, bugüne kadar 7-14 yaş arasında 260 öğrenciye müzik eğitimi verdiklerini söyledi. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, 100 bin dolarlık (149 bin TL) ödülü 9 yaşındaki Yunus Altıkanat’a verirken, proje yöneticisi Baki, kazandıkları 100 bin dolarlık yine bu proje için harcayacaklarını söyledi.

Gençlik Evi’ne mansiyon

Ricky Burdett başkanlığındaki Arzuhan Doğan Yalçındağ, Çağlar Keyder, Behiç Ak, Enrique Norten, Anthony Williams ve Han Tümertekin’den oluşan uluslararası jüri, ayrıca Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesine yönelik düzenlediği çalışmalar ile Umut Çocukları Derneği’nin Bakırköy Gençlik Evi projesine 10 bin dolarlık (30 bin TL) mansiyon ödülü verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!