Kombinalarında etin fiyatı 14 TL

Güncelleme Tarihi:

Kombinalarında etin fiyatı 14 TL
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 12:23

KONYA Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Cengiz, et kombinalarından karkas (cansız) eti 14 TL’ye aldıklarını, fire ve kemiğinin ardından maliyetinin 19 TL’yi bulduğunu, kasap reyonlarında da 20 ile 21 TL’ye satıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Et ithali ihalelerinin iptali ve et fiyatlarının 1 ile 2 TL arasında düşmesinin ardından kasapların nefes aldığına dikkat çeken Mehmet Cengiz, fiyatların biraz daha düşmesini beklediklerini ifade etti. Cengiz, Konya'nın Türkiye besicilğinin merkezi halinde olduğunu belirterek, “Fakat et sektöründe son yaşanan olaylar ister istemez kasapları etkiledi. Bizler et kombinalarından karkas eti 14 TL’ye alıyoruz. Fire ve kemiğini çıkartığımızda maliyeti 19 TL’yi buluyor. Şu an kıymanın kilosu 20 ile 21 TL, kuşbaşı et de 23 TL’ye satılıyor. Kemiksiz koyun etinin kilosu da 28 ile 30 liraya alıcı buluyor. Hedefimiz biraz daha ucuza et satışı yapmaktır” dedi.

15 TL’nin altında kıyma satışının yapıldığını belirten Mehmet Cengiz, “15 TL’nin altında hatta 10 TL’nin altında bile kıyma satılıyor. Ama bu fiyatlarda satılan kıymada kesinlikle karışım söz konusudur. Ayrıca hazır kıymaya da karşıyız. Bu yüzden tüketicilerin hazır kıyma almamalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mehmet Cengiz, tüm pilicin 5 ile 9 TL’ye, tavuk budunun 6 ile 9 TL, tavuk pirzola, gögüs ve bagetin de 7 ile 8 TL’ye satıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!