Kombassan: Yatırımları yurtdışına kaydırırız

Güncelleme Tarihi:

Kombassan: Yatırımları yurtdışına kaydırırız
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram, Türkiye'nin bir kanun ve hukuk devleti olmadığını belirtti. Bayram, ‘‘Türkiyemizi çok seviyoruz ama bu çifte standart devam ederse yatırımlarımızı yurtdışına kaydırabiliriz’’ dedi.

Maliye Bakanlığı'nca düzenlenen ödül töreninde, 1997 yılı gelir vergisi alanında Türkiye genelinde 30. Konya'dan da birinci olarak plaket alan Bayram, gazetecilerin sorularını yanıtladı. SPK ile bütün davaları kazandıklarını ama, sorunun çifte standarttan kaynaklandığını belirten Bayram, Türkiye'deki kurumların çifte standart uyguladığından yakındı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeslerinde, 500 milyon dolar tutarında ve 50 bin kişiye istihdam sağlayacak 25 yeni yatırım fabrika yapmayı planladıklarını anlatan Bayram, ‘‘Eğer teşviği zamanında verselerdi şimdiye kadar biterdi’’ dedi.

Bayram şöyle konuştu: ‘‘Güya Türkiye'de hukuk devleti, kanun devleti var. Türkiye'de ne hukuk var ne kanun var, ne de kanunları tanıyan maalesef. Türkiyemizi seviyoruz, yatırım yapacağız ama bu tip standart devam ederse artık yatırımları Türkiye'de yapmak yerine bir başka yere kaydırmak gerekebilir.’’

ABD'deki mağazalara, 15 gün önce 32 milyon dolarlık mal sattıklarını açıklayan Bayram, ‘‘İnşallah yakında bilimsellik ve buluş noktasında, Kombassan dünyada Türkiye'yi bir anda bir numaraya getirecek bir açıklama yapacak’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!