Köln'ün en büyük iş merkezi Türk müteahhidinin eseri

Güncelleme Tarihi:

Kölnün en büyük iş merkezi Türk müteahhidinin eseri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Abka İnşaat, Almanya'nın Köln kentinin en büyük ticaret merkezi olan MediaPark'ın inşaatını tamamladı. 3.5 trilyon liraya malolan dev tesiste 2 basın kuruluşu ve bu kuruluşlarda çalışanlar için 200 odalı bir otel de bulunuyor.

Almanya'nın Köln kentinin en büyük işmerkezi inşaatını bir Türk firması gerçekleştirdi. Bugüne kadar ağırlıklı olarak Rusya pazarında çalışan Abka İnşaat'ın 200 bin metrekarelik bir alanda kurduğu Media Park adlı ticaret merkezinin içinde iki medya kuruluşu ve bu medya kuruluşlarında çalışanlar için 200 odalı bir otel kalitesinde lojman bulunuyor.

75 bin metrekarelik ofis alanı, 15 bin metrekarelik alışveriş merkezi ve 2 bin 500 araçlık bir otoparkı da bulunan Media Park, 20 milyon marka (3.5 trilyon lira) maloldu. Toplam 3 bin kişinin çalışacağı dev bina için 10 bin metrekarelik de yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirildi.

Almanya'da bir Türk firması olarak çalışmanın bürokratik olarak zor olduğunu kaydeden Abka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kaplan, şöyle konuştu:

‘‘Almanya pazarında bu denli büyük bir projeyi alırken, yurt dışında gerçekleştirdiğimiz projelerin referansları ve inşaat teslimlerini taahhüt zamanından önve gerçekleştirmemiz etkili oldu. Almanya'daki çalışmalarımızı sürdüreceğiz’’

Doğu Almanya'dan dönen Rus askerlerinin Moskova'daki toplu konut inşaatı ile adını uluslararası pazarda duyuran Abka İnşaat'ın Moskova'da geçtiğimiz yıl içinde tamamladı Samsung binası da bu ülkede ‘‘En iyi 20 bina’’ arasında yeralmıştı. Türkiye'de de Flora Evleri projesi ile lüks konut üretimi gerçekleştiren Abka İnşaat, makine parkı açısından da Türkiye'nin en büyük müteahhidleri arasında gösteriliyor.

TAKDİR DİPLOMASI

Bu arada Abka İnşaat, Rusya Mimarlık Odası'ndan Takdir Diploması alan ilk Türk firması ünvanını da kazandı. Firma, başta Moskova olmak üzere Rusya'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği projelerde Rusya Mimarlık Odası standartlarına uygun çalışmaları nedeniyle bu taktirnameye layık görüldü. Abka İnşaat'ın ödülü, Rusya Mimarlık Odası Moskova Şubesi Başkanı Y.P. Gnedovski tarafından Moskova'da düzenlenen bir törenle verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!