Kola devlerinin Chobani yarışı

Güncelleme Tarihi:

Kola devlerinin Chobani yarışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 01:19

DÜNYA içecek devi PepsiCo ve Coca Cola’nın Hamdi Ulukaya’nın ABD’de kurduğu yoğurt üretim şirketi Chobani’ye yatırım yapmak istediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Reuters’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre PepsiCo ve Coca Cola, Hamdi Ulukaya’nın ABD’nin en büyük yoğurt markasına dönüştürdüğü Chobani’ye yatırım için görüşme yapıyor. Haberde her iki şirketin ürün gamlarını genişletmek amacıyla Chobani’ye yatırım yapmaya istekli oldukları belirtildi.

STRATEJİK ORTAK

Chobani’nin özel girişim sermayesi TPG Capital LP’nin de sahibi olduğu varantlar dahil yüzde 10 ile yüzde 20 arasında azınlık hissesini satmaya hazırlandığı ifade edildi. Haberde ayrıca Chobani’nin tedarik zinciri, dağıtımı ağı ve üretim tabanıyla, coğrafi yayılımını dağıtmak için stratejik ortaklar aradığı da belirtildi.
Görüşmeler henüz devam ettiği için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar Reuters’e verdiği bilgide Pepsi ya da Coca-Cola ile anlaşmanın kesin olmadığını, Chobani ile görüşen başka şirketlerin de olduğunu söyledi. Reuters konu hakkında Chobani, TPG ve Coca Cola’dan yanıt alamadığını, Pepsi’ye de ulaşılamadığını belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!