Köhler: "10 milyar dolarlık kaynak için IMF İcra Kurulu'a başvuracağım"

Güncelleme Tarihi:

Köhler: 10 milyar dolarlık kaynak için IMF İcra Kurulua başvuracağım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2000 00:00

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Horst Köhler, Başbakan Bülent Ecevit'in açıklamalarının hemen ardından Washington'da yaptığı duyuruda, Türkiye'ye toplam 10.4 milyar dolarlık bir kaynağın aktarılması için IMF İcra Kurulu'na başvuracağını resmen bildirdi.
Haberin Devamı

Köhler, yazılı açıklamasında, Başbakan Ecevit'in açıklamalarından büyük memnuniyet duyduklarını, Türk Hükümeti'nin açıkladığı önlemlerle mevcut ekonomik ve mali problemlerine aşma yönündeki kararlığılığına kanıtladığını vurguladı.

IMF Başkanı Köhler, özellikle bankacılık sektörünün güçlendirilmesi yolundaki önlemleri memnuniyetle karşıladıklarını, Ecevit tarafından açıklanan paketin Türkiye'ye güveni yeniden tesis edeceğini ve güçlendirilmiş programın uluslararası destek almaya hak kazandığını ifade etti.

Köhler, şunları kaydetti:

"Başbakan Bülent Ecevit'in bugünkü açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Kapsamlı önlemlerden oluşan bu paket, Türkiye'nin mevcut ekonomik ve mali problemlerini çözme yönündeki kararlılık ve liderliğini kanıtlıyor. Bu güçlendirilmiş program şimdiye kadar enflasyonu indirme ve mali konsalidasyon alanlarında elde edilen başarıları destekleyecek ve Türkiye'nin yapısal reform ve özelleştirme programını ileriye götürecektir.

Özellikle Türk Hükümeti'nin bankacılık sektörünü güçlendirme ve mevcut sorunların kaynağında yatan sebepleri çözüme kavuşturma yolundaki cesurca alınan önlemleri uygulama kararlılığını memnunuyitle karşılıyorum.

Bu çerçevede atılan kesin adımları da memnuniyetle değerlendiriyorum. Güçlendirilmiş politikalardan oluşan bu kapsamlı paket, Türkiye'ye güveninin yeniden tesis edilmesini ve Türk ekonomisinde sürdürülebilir bir büyüme sağlanmasını mümkün kılacaktır. Bu program, güçlü uluslararası desteği haketmektedir. Dolayısıyla ben de Türkiye'ye 10 milyar doları aşkın kredi sağlanması konusunda IMF İcra Kurulu'na başvuruda bulunacağım.

Bu rakamın 7.5 milyar doları ilave rezerv imkanı (SRF) türü krediden, yaklaşık 2.9 milyar dolarlık bölümü de Türkiye ile mevcut stand by anlaşması uyarınca öngörülen mevcut krediden oluşacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!