Koç'tan uluslararası şenlik

Güncelleme Tarihi:

Koçtan uluslararası şenlik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 11:19

Koç Topluluğu bünyesindeki 28 şirketten 5 bine yakın çalışanın katılımıyla 13 dalda gerçekleşen Koç Topluluğu Spor Şenliği’ne bu yıl ilk kez yabancı çalışanlar da katıldı. Birleşik Krallık, İtalya, Norveç, Polonya, Romanya ve Rusya’da görev yapan 50’ya yakın yabancı bireysel ve takım sporlarında şenliğe dâhil oldu. 13 bin yabancı çalışanları olduğunu söyleyen Koç Holding İK Direktörü Özgür Burak Akkol spor şenliği için “Topluluğumuzdaki çalışan mozaiğinin bir yansıması gibiydi” diyor.

Haberin Devamı

Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un 1989 yılında başlattığı ve bugün 28 şirketten 5 bine yakın çalışanın katılımıyla yapılan Koç Topluluğu Spor Şenliği, bu yıl, Türkiye’nin yanı sıra Birleşik Krallık, İtalya, Norveç, Polonya, Romanya ve Rusya’da görev yapan yabancı çalışanların katılımıyla uluslararası boyut kazandı.

Koç Topluluğu Spor Kulübü tarafından 4 Mart – 13 Mayıs tarihleri arasında atletizm, basketbol, bowling, futbol, bölgelerarası futbol, kürek, masa tenisi, satranç, tenis, voleybol, yelken, yüzme ve uluslararası turnuva (basketbol, tenis, 9K patika koşusu) olmak üzere 13 dalda gerçekleştirilen spor şenliği kapsamında, 400’ün üzerinde takım centilmenlik ruhunu sahalara yansıttı. Müsabakalar, çevre illerdeki sporcuların da katılımıyla İstanbul’un yanı sıra İzmir, Bursa, Ankara ve Adana olmak üzere toplam 5 merkezde yapıldı.

Haberin Devamı

Şenliğin, Koç Topluluğu Spor Kulübü bünyesindeki Bağlarbaşı Korusu’nda gerçekleşen final müsabakaları mini bir olimpiyat kapanış töreni havasında

Koçtan uluslararası şenlik

gerçekleşti.

3x3 basketbol, tenis finalleri ve 9K Patika Koşusu da kapanış günü gerçekleşti. 3x3 basketbolun şampiyonu Koç Holding oldu.

İLK YABANCI ŞAMPİYON NORVEÇ’TEN
Kadınlar ve erkekler kategorilerinde düzenlenen ve her iki kategoride de 8’er sporcunun yarıştığı “Uluslararası T-Break Tenis Turnuvası”nda kadınlarda şampiyonluk kupasını KoçSistem’den Aysu Demirtürk alırken, erkeklerde şampiyon Grundig Norveç’ten Morten Sivertsen oldu. Grundig Norveç’te ürün uzmanı olarak görev yapan 30 yaşındaki Sivertsen Koç Topluluğu Spor Şenliği tarihinin ilk yabancı şampiyonu unvanının da sahibi oldu. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol müsabakaların ardından şenliğe katılan yabancı çalışanlar ile bir araya geldi.

13 BİN YABANCI ÇALIŞAN VAR
28’incisi düzenlenen Koç Topluluğu Spor Şenliği’ni her geçen yıl daha da geliştirmek için pek çok çalışma yaptıklarını söyleyen Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol şöyle konuştu: “Organizasyonu, bu yıl ilk kez yurt dışındaki çalışanlarımızla buluşturuyor olmamız Topluluğumuzun küresel vizyonunun artık fabrikaları, ofisleri, tesisleri aşarak sahalara da yansıdığının en büyük kanıtı. Örneğin, Uluslararası 3x3 Basketbol Turnuvası Topluluğumuzdaki çalışan mozaiğinin bir yansıması gibiydi. Aynı grupta Arçelik Adana, Beko Rusya, Ford Otosan Gölcük, Türk Traktör Ankara ve benim de takımda yer aldığım Koç Holding İstanbul ekipleri mücadele etti.

Haberin Devamı

5 kıtada görev yapan, 13 bini yabancı olmak üzere, 97 bin çalışma arkadaşımız ile çok büyük bir aile olduğumuzu her fırsatta vurguluyoruz. Bu yıl ilk kez şenliğimizi yabancı çalışanlarımız ile buluşturduk ve 50’ye yakın çalışanımız Koç Holding’in ev sahipliğinde İstanbul’a gelerek müsabakalara dahil oldu.”
Şenliğe katılan sporcular 71 günde 510 saat, yaklaşık 21 tam gün hiç durmadan hareket ettiler ve müsabakalara katıldıkları süre boyunca yaklaşık 40 bin km koşu mesafesine ulaştılar.

BAKMADAN GEÇME!