Kocaeli Valiliğinden "ikinci el alım satım genelgesi"

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Valiliğinden ikinci el alım satım genelgesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 15:39

İkinci el ürün satışına ilişkin ilk düzenleme kararı Kocaeli Valiliğinden çıktı. Valilik, tüketicilerin mağduriyetinin önlenmesi için ikinci el eşya alım-satımıyla ilgili genelge yayımladı.Genelgeye göre, satıcısı belli olmayan eşya ve hurda malzeme alınıp satılamayacak

Haberin Devamı

Kocaeli Valiliği, tüketicilerin mağduriyetinin önlenmesi için ikinci el eşya alım ve satımıyla ilgili genelge yayımladı.

Genelgede il sınırlarında çalınan taşınabilir ve paraya kolay çevrilebilir eşyaların alım ve satımının önlenerek, vatandaşın mağduriyetinin önüne geçilmesi için bazı tedbirlerin alınmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

İkinci el eşya veya hurda alım satımı yapan iş yerlerince elektronik ve beyaz eşyaların alındığı veya satıldığı kişilerin kimlik bilgilerinin kayıt altına alınacağı belirtilen genelgede, "Satıcısının kimlik bilgileri belli olmayan ikinci el eşya veya hurda malzemenin alım ve satımı yapılmayacaktır" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Alım satım sırasında ikinci el eşya veya hurda malzemelerin modeli, markası, seri numarası, IMEI numarası, rengi, sayısı ve diğer özelliklerinin kayıt altına alınacağına dikkat çekilen genelgede, şunlar bildirildi:

"Mümkün ise ikinci el eşya veya hurda malzemenin fotoğraf veya görüntülü kaydı alınacaktır. Bu genelgeye uymayanlar hakkında, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesine göre işlem yapılacaktır."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!