Koca ilçede hiç işsiz kalmadı, dışarıdan servisle geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Koca ilçede hiç işsiz kalmadı, dışarıdan servisle geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:31

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde teşviklerle artan yatırımlar sayesinde ilçede işsizin kalmaması üzerine sanayiciler, çevre ilçelerden "taşımalı sistem"le iş gücü ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Haberin Devamı

Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) 2007'de faaliyete geçmesi ve hükümetin sağladığı teşviklerle cazibe merkezi haline gelen Şabanözü'nde, 2'si büyük 11 sanayi kuruluşunun üretim yapmasıyla istihdam sayısı hızla arttı.

Tesislerin iş gücü ihtiyacı doğrultusunda çalışan sayısı 2 bine yaklaşan ilçede, iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla "taşımalı sisteme" geçildi.

Her gün yaklaşık bin civarında işçi, çevre ilçelerden Şabanözü'ne getirilerek buradaki tesislerde çalışmasına karşın bölgenin iş gücü ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığından işletmeler istihdam edecek işçi arayışını sürdürüyor.

Kaymakam Cuma Çotu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede çalışmak isteyen herkese iş olduğunu, üretim yapan firmalar sayesinde halkın refah düzeyinin yükseldiğini söyledi.

İlçe merkezi ve köylerle 10 bin 500 nüfusa sahip olduklarını anlatan Çotu, "Artık ilçenin nüfus yapısı fabrikalarımızın iş gücü ihtiyacını karşılayamaz durumda. Biz de bu durum karşısında Çankırı merkez, çevre ilçeler ve illerden işçi getiriyoruz. Günübirlik ilçemize taşınan işçi sayısı bin civarındadır" dedi.

İş imkanı nüfusu arttırdı

Çotu, 6 yıl önce Şabanözü'nün nüfusunun 2 binlere kadar düştüğünü, ilçeye OSB kurulması ve hükumetin uyguladığı teşvik politikaları sayesinde göçün tersine çevrildiğini vurguladı.

İlçenin hızlı bir büyümeyle yol katettiğini dile getiren Çotu, şunları kaydetti:

"Şabanözü işsizi olmayan nadir ilçelerdendir. Yoğun şekilde işçi ihtiyacımız var. Kaymakamlık olarak fabrikalara işçi ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Ben daha önce çalıştığım ilçelerde işçi ihtiyacını gidermekten ziyade insanlara iş bulmaya çalışırdık. Burada mağdur olan işveren. İlçede işsiz yok, yoğun şekilde iş gücü açığı var. Çalışmak isteyenler ilçemize gelsinler, ilk etapta bin civarında kişiyi istihdam edebilecek konumdayız. İşsizler kaymakamlık ve belediyeyle irtibata geçsinler. Biz burada kendilerine yardımcı olalım, işe yerleştirme aşamasında onları misafir edelim. Gelen insanlara düzenlerine kurana kadar burada yardım da edelim. Fabrikalarımızda onlara iş verip burada düzenlerini kursunlar."

Şabanözü Belediye Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çapçı da ilçenin Ankara'ya yakınlığının önemli bir avantaj teşkil ettiğini belirterek, "İlçemiz artık göç alan konuma geldi. İşçi açığımız var. Türkiye'nin neresinden olursa olsun çalışmak isteyen vatandaşlarımıza Şabanözü OSB'de iş hazır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!