Koç’un çeyrek geliri 15 milyar lirayı aştı, 3 bin kişiye iş göründü

Güncelleme Tarihi:

Koç’un çeyrek geliri 15 milyar lirayı aştı, 3 bin kişiye iş göründü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

Koç Holding, yılın ilk üç ayında satış gelirlerini 15 milyar 158 milyon liraya çıkarırken, faaliyetlerinden 1 milyar 347 milyon lira kâr elde etti.

Haberin Devamı

Net kârı ise 597 milyon lira olan Koç Holding’in, kombine bazda yurtdışı cirosu dü yüzde 33 artarak 3.6 milyar dolara ulaştı. İlk 3 aylık performans hakkında açıklama yapan Koç Holding CEO’su Turgay Durak, şu bilgileri verdi:
Sonuçlar canlanmanın teyidi
Birinci çeyrek sonuçları Türkiye ekonomisindeki canlanmayı teyit ediyor. Ülkemizin tüm dünya ekonomilerini etkileyen zorlu bir kriz döneminden böyle güçlü bir şekilde çıkması 85 yıldır ülke ekonomisine fayda sağlamayı temel felsefe edinmiş olan Topluluğumuz açısından gurur kaynağıdır.
Otomotivde 3 vardiya çalışıyoruz
Koç Topluluğu olarak bugün 75 bin 424 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2011 yılı içerisinde toplam 3 bin 300 kişilik yeni istihdam sağlamayı hedefledik. Tüm şirketlerimizde kapasite kullanım oranları hızla kriz öncesi seviyelerine dönüyor. Otomotiv sektöründe yine 3 vardiya çalışmaya başladık.
417 milyon TL’lik yatırım yapıldı
Topluluk şirketlerimiz birinci çeyrekte kombine bazda 417 milyon lira yatırım gerçekleştirdi. Yıl sonu itibariyle bu rakamın 3.7 milyar liraya yükselmesini hedefliyoruz. Bu tutar mevcut işlerimizdeki yatırım planlarımızı yansıtıyor. Enerji sektöründe yeni yatırım hedefleri üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.
Ülke ihracatının yüzde 10’unu
Koç Topluluğu olarak Türk şirketlerinin dünya çapında tanınırlığının artması ve rekabet güçlerinin sürdürülebilir olması için sürekli araştırmalar ve yatırımlar yapıyoruz. Topluluk şirketlerimiz toplam ülke ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştirirken dayanıklı tüketim ve otomotiv gibi sektörlerde toplam ihracattaki payımız yüzde 50’lere yaklaşıyor.
Bankacılıkta kredi hacmi büyüyor
Bankacılık alanında kredi hacmimizi büyütürken müşteri odaklı ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyoruz. Uluslararası bankacılık alanında güçlü ilişkilerimiz ve uzmanlığımız sayesinde sağlanan yeni sendikasyon kredisi ile fonlama kaynaklarında çeşitliliğimizi arttırıyoruz.
Ar-Ge’nin yüzde 15’ini Koç yaptı
Diğer gelişmekte olan ülkelerden kendimizi farklılaştırmak amacıyla Ar-Ge yatırımlarımız hızla devam ediyor. 2010 yılında Koç Topluluğu olarak 450 milyon TL yatırımla Türkiye’de Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan Topluluk olduk. Bu alanda her yıl özel sektör yatırımlarının yüzde 15’i Topluluğumuz tarafından gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Çevresel etkiler için 74 milyon liralık yatırım

Haberin Devamı

KOÇ Holding CEO’su Turgay Durak, “Sürdürülebilirlik açısından toplumumuza, eğitime ve çevreye olan duyarlılığımızı her zaman ön planda tutuyoruz” derken, kurumsal sosyal sorumluluk alanında yaptıkları çalışmalara örnek olarak da şunları gösterdi: “2010’da faaliyetlerimiz paralelinde çevresel etkileri azaltmak için 74 milyon TL yatırım yaptık. Çalışanlarımız ve tedarikçilerimiz için çevre bilincini geliştirmek amacıyla 20 bin saat eğitim verdik. Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi ile 81 ilde 8 bin öğrencimize burs sağladık, mesleki ve sosyal gelişimlerine destek verdik. Tüm çalışanlarımız ve bayilerimizin katılımıyla Kızılay’a 32 bin 580 ünite kan bağışladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!