Koç, traktörünü Borsa'ya sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Koç, traktörünü Borsaya sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koç Grubu'unun Türkiye'de ilk traktör üretimini gerçekleştiren fabrikası Türk Traktör Borsa'ya açılmaya hazırlanıyor. Ankara'da üretim yapan Türk Traktör fabrikasının Genel Müdürü Hakkı Akkan, Türk Traktör hisselerinin ulusal borsada Koç Finans, yurtdışında da Credit Lyones tarafından satışı için hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

Dünya piyasalarında yaşanan kriz nedeniyle halka açılma tarihinin ertelenebileceğini söyleyen Hakkı Akkan, ‘‘Bu en üst seviyede Koç Grubu'unun vereceği bir karar. Ancak, biz hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şu anda Türk Traktör'de Koç Grubu'nun yüzde 62.5, ortağımız New Holland'ın da yüzde 37.5 hissesi var. Koç Grubu, yüzde 62.5'lik hissesinin yüzde 25'ini halka açacak. Halka açılmayla birlikte Türk Traktör'deki Koç hisseleri ile New Holland hisseleri yüzde 37.5 oranında eşitlenecek’’ dedi.

Koç Grubu, yeni yapılanma süreci içinde otomotivde Ford ve Fiat ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklık operasyonunun bir benzerini de haziran ayında traktör üretiminde gerçekleştirdi. 1954 yılında Türkiye'nin ilk traktörünü üreten Türk Traktör Fabrikası'nda Koç'un ortağı New Holland'ın hisseleri yüzde 25'ten yüzde 37.5'e çıkarıldı. Hakkı Akkan'ın verdiği bilgiye göre Koç Grubu'nun Türk Traktör'de yüzde 62.5, New Holland'ın da yüzde 37.5 oranında hissesi bulunuyor. Koç Grubu bu yüzde 62.5'lik hissesinin yüzde 25'ini de halka açacak.

Koç, pazarlama şirketi Trakmak'taki hisselerinin yüzde 37.5'ini de New Holland'a devretti. Türk Traktör'ün ürettiği traktörleri pazarlayan Trakmak bu operasyonla birlikte bundan sonra New Holland Trakmak olarak faaliyet gösterecek. Genel Müdür Hakkı Akkan, son üç yılda Türk Traktör'de 100 milyon dolarlık yeni yatırım yapıldığını belirterek, New Holland'ın etkin dağıtım gücünden yararlanarak ihracatlarını artıracaklarını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!