Koç: Tofaş, gelecek 10 yılını garantiye aldı

Güncelleme Tarihi:

Koç: Tofaş, gelecek 10 yılını garantiye aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2010 00:00

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Tofaş’ın yaptığı anlaşmalar ile gelecek 10 yılını garantiye aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yeni Doblo’nun bayi tanıtım toplantısında konuşan Koç, Tofaş’ın üç markaya birden üretim yapan Türkiye’deki ilk şirket olduğunun altını çizdi. ‘Take or pay-Al veya öde’ anlaşmasının da otomotivde ilk kez Tofaş tarafından yapıldığını söyleyen Koç, “Tofaş, gelecek 10 yılını garanti altına aldı. 2009’da tüm otomotiv ihracatının yüzde 27’sini gerçekleştirerek, kendi rekorunu da kırdı. En mühimi de her iki yılda bir yeni model sunabilecek güce gelmiş olmasıdır” dedi.
Marchionne’yi övdü
Ortağı İtalyan Fiat’a ve Fiat CEO’su Sergio Marchionne’yi de öven Koç, iflasın eşiğine gelmiş Fiat’ın yaşadığı krizi geride bırakıp, ABD otomotiv devi Chrysler’in kontrolünü ele almasının bir başarı öyküsü olduğunu söyledi. Koç, şunları söyledi: “Birkaç yıl önce, iflasın eşiğine gelmişti. Hangi grubun Fiat’ı satın alacağı konuşuluyordu. Oysa kuvvetli ve cesur bir idarecinin aldığı tedbirlerle sıkıntılarını geride bırakıp, kara geçtiği gibi krize rağmen en çok piyasa hissesi kazanan şirket ünvanını aldı. Birbirinden yeni modeller çıkararak, değişime ayak uydurdu ve durumunu pekiştirdi. Bu başarıda Fiat CEO’su Sergio Marchionne ve ekibinin büyük payı vardır. Geniş vizyonu sayesinde otomotiv tarihinin belki de en cesur adımını atarak Chrysler’e bir kuruş ödemeden sadece teknoloji ve yönetim katkısı karşılığı şirketin kontrolünü ele alarak krizi fırsata çevirdi.”

Haberin Devamı

Yeni Doblo 22 bin 900 TL’ye satışta

TOFAŞ’ın 450 milyon Euro yatırımla ürettiği yeni Doblo, hem Combi hem Cargo ve binek otomobil ruhsatlı Panoroma karoser seçenekleriyle Türkiye’de de satışa sunuldu. Yeni Fiat Doblo’nun Cargo versiyonları 22 bin 900 TL’den, Combi versiyonları ise 26 bin 400 TL’den başlayan peşin indirimli anahtar teslim satış fiyatıyla bayilerdeki yerini aldı. Özel perakende müşterilerine yönelik yapılan ön satışta şimdiden 500 adetten fazla yeni Fiat Doblo sattıklarını dile getiren Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “2010 yılının konforlu Doblo’nun olacağına inanıyoruz, sene sonuna kadar 25 bin adetten fazla yeni Fiat Doblo’yu müşterilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Yeni Doblo, 1.4 litre 95 HP benzinli ve 1.3 litre 90 HP, 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 135 HP’lik Multijet turbo dizel motor seçeneklerine sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!