Koç, sanal dünyada da alışverişin devi oldu

Güncelleme Tarihi:

Koç, sanal dünyada da alışverişin devi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

MİGROS ile perakendecilik sektörünün en büyüğü olmayı başaran Koç Grubu, bu ünvanını İnternet'e de taşıdı. 20 ünlü mağazayı bünyesinde toplayan Türkiye'nin en büyük sanal alışveriş merkezi Kangurum, dünden itibaren bilgisayar kullanıcılarına hizmet vermeye başladı.

TÜRK tüketicisini ilk kez 1997 yılında ‘‘Sanal Market’’le tanıştıran Koç Grubu şirketlerinden Migros, şimdi de bilgisayardan beyaz eşyaya, mobilyadan kozmetiğe, oyuncaktan giyime ve gıdaya kadar 17 ayrı alanda hizmet veren 20 ünlü mağazayı İnternet'te ‘‘Kangurum.com.tr’’ adresinde buluşturdu. Türkiye'nin en büyük sanal alışveriş merkezi, Kangurum dün hizmete girdi.

Kangurum'da Migros Sanal Market, Arçelik, HP, Divan, Vakko, Setur, Casio, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da aralarında bulunduğu mağazalara, tüm dünyadan 24 saat sipariş verilebilecek. Türkiye'nin her noktasına gönderilebilecek siparişler, yakın zamanda yurtdışına da yollanabilecek.

DÜNYAYA AÇILDILAR

Türkiye'de Migros Sanal Market'le başlayan elektronik perakende sektörü, bu dev buluşma ile daha da büyürken, 20 mağaza da vitrinlerini dünyaya açmış oldu. Tüm dünyadan ‘‘Kangurum.com.tr’’ adresine girenler, buzdolabından alyansa, oyuncağa, yatak odası takımından bir buket çiçeğe, bilgisayara, tavuğa, domatese, hatta uçak bileti ve tur rezervasyonuna kadar günün her saati tek bir tuşla istedikleri siparişi verebilecekler.

Kangurum'da fiyatlar mağaza fiyatları ile aynı olmakla birlikte, pek çok mağaza da Kangurum'a özel indirimler uyguluyor. İstenilen ürünler tek bir tuşla sepete konuyor ve özel şifreleme metodu ile kredi kartıyla ödeme yapılıyor. Kısa bir süre sonra taksit kartların da geçerli olacağı Kangurum'da, yakın zamanda sevkiyatlar yurtdışına da yollanabilecek.

FİNANS SAYFASI

Kangurum'da alışverişin yanı sıra pek çok aktüel konu da yer alıyor. Kangurum'da detaylı borsa ve finans sayfası, iş başvurusu için CV yollanabilecek insan kaynakları bölümleri de bulunuyor.

Kangurum'da hangi mağazalar var?

MİGROS Sanal Market, Arçelik, HP, Divan Pastaneleri, Arena Open, Vakko Plaza, Dünya Gençlik Merkezi, Oyuncakçı, Megavizyon, Tepe Mobilya, Braun Ev Aletleri, Setur, Burcu Çiçekçilik, Altınbaş Kuyumculuk, Dimage Dijital Görüntüleme, Karel Eletronik, Casio, Gorbon Işıl, Fenerbahçe, Galatasaray, Sauder ve Altın Yatakları.

Türkiye'de e-ticaret Migros'la başladı

TÜRKİYE'de elektronik ticaretin (e-ticaret) yüzde 80'i Migros Sanal Market tarafından gerçekleştiriliyor. Elektronik ticarette perakende sektörü, 1998 yılında ABD'de 7.1 milyar dolar, Avrupa'da ise 1.8 milyar dolarlık paya ulaştı. Elektronik ticaretin yüzde 40'ı perakende sektöründe gerçekleşiyor.

İlk sipariş Birleşik Arap Emirlikleri'nden

KANGURUM'a ilk sipariş Birleşik Arap Emirlikleri'nden geldi. Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan bir Türk, ailesine bir tv sipariş etti. Henüz test döneminde ve duyurusu yapılmamış olmasına rağmen, internet gezginleri Kangurum'u daha önceden keşfetti ve yeni site şimdiden pek çok siparişi teslim etti.

Kangurum’da neler yapılabilir?

Kangurum'dan bir alyans ve bir buket çiçekle evlenme teklifinde bulunulabilir. Hatta çiftler; nişan kıyafetlerinden beyaz eşyaya yatak odasına, düğün çiçeğinden pastasına kadar tüm ihtiyaçlarını Kangurum'dan sipariş edebilir. Hatta balayı rezervasyonu da Kanguru'dan yaptırılabilir. Bilgisayar yazıcısının biten mürekkebi günün her saati size ulaşabilir. Pastasından, yemeğine, çalınacak müziğe, hediyeye, giyilecek kıyafete, sofra düzenine kadar bir doğumgünü partisi ekrandan organize edilebilir. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın takım ürünlerini ve maç biletlerini de Kangurum'dan sipariş etmek mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!