Koç, kara paraya karşı destek istedi

Güncelleme Tarihi:

Koç, kara paraya karşı destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası finans çevrelerinde Türkiye'nin ‘‘kara para aklayan’’ ülke olarak tanınmaya başlamasından rahatsız olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, kara parayla mücadeleye katkı sağlamak için kolları sıvadı. Rahmi Koç'un Başkanı olduğu Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi'nin Türkiye Bankalar Birliği ile ortaklaşa düzenleyeceği, ‘‘Bankacılık Sahtekârlıkları’’ konulu seminerde, Türkiye'deki kara parayla mücadele çalışmalarını tartıştıracak.

22-23 Ekim tarihlerinde Conrad Oteli'nde gerçekleştirilecek seminer için gazetelerin köşe yazarları ve yöneticilerine biren mektup gönderen Koç, son zamanlarda Türkiye'nin uluslararası finans çevrelerinde para aklayan, bankalarının ise her türlü manüpilasyona açık bir ülke olarak tanıtıldığına dikkat çekti.

MEDYA DESTEĞİ

‘‘Kara para aklanmasının önlenmesine ilişkin kanunun

uygulanmasına ilişkin yönetmelik’’in çıktığını hatırlatan Rahmi Koç, bu yönetmeliğin ne şekilde uygulanacağının belli olmadığından yakındı. Koç, kara parayla mücadele konusunda kamuoyu oluşturulabilmesi için medyadan, seminere ilgi göstermesini istedi.

Seminer’e Mali Suçları Araştırma Komisyonu Başkanı Nejat Coşkun ile Milletlerarası Ticaret Odası Bankacılık Sahtekârlıkları Bölümü Direktörü Eric Ellen de katılacak.

DOLANDIRICILIK FİLMİ

‘‘Kara para aklama’’ ve Rus çetelerinin Citibank bilgisayar sistemine saldırılarını içeren ‘‘Bilgisayar sahtekârlıkları’’ konulu iki film gösterisinin de yapılacağı seminerde ele alınacak konulardan bazılarının başlıkları şöyle:

Problemlerin gözden geçirilmesi ve suçların profili.

Vesikalı krediler sisteminin kötüye kullanımı. Vesikalı kredilerin sahtekârlıkları kolaylaştırmada kullanımı ve bu olaylarda yer alan

bankalara etkileri.

Bankacılıkta dolandırıcılık girişimleri bildirim sistemi.

Türkiye'de yaşanan bankacılık sahtekârlıkları.

Teleksle sahtekarlık, bankalararası ve ödeme sisteminde işlenmeye çalışılan diğer suçlar.

Bankalar için gizli tehlikeler.

Kara para aklama işlemi. Kara para nedir. Şüpheli işletmelerde finansal kurumlar ve bankalara düşen görevler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!