Koç ile Unicredito işbirliğine gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Koç ile Unicredito işbirliğine gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2001 13:39

Koç Holding, Koç Finansal Hizmetler ile İtalyan Unicredito arasında Türkiye`de bankacılık ve finansal hizmetler alanında eşit stratejik ortaklık kurulması konusunda niyet mektubu imzalandı.

Koç Holding`den Borsa`ya gönderilen açıklamaya göre, niyet mektubu, Koç Grubu`nun bankacılık dahil leasing, faktoring, menkul değerler, yatırım bankacılığı ve sigortacılık alanında hizmet veren faaliyetlerinin Koç Finansal Hizmetler bünyesinde toplanmasını ve tarafların bu şirkette eşit ortaklık tesis etmelerini öngörüyor.

6 AYDA TAMAMLANACAK

Koç Holding`den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye`de bankacılık ve finansal hizmetler sektöründeki ortaklıkla maksimum piyasa değerine ulaşmak ve Koç Finansal Hizmetler`in konumunu önemli ölçüde genişleterek lider kuruluş olmanın hedeflendiği vurgulandı.

``Due Diligence`` sürecinin Ocak ayında başlayacağı kaydedilen açıklamada, olası ortaklıkla ilgili işlemlerin İMKB, Sermaye Piyasaları Kurulu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu gibi yetkili kurumlardan gerekli onayların alınması ile birlikte 2002 yılının ilk 6 ayı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği duyuruldu.

UNICREDITO

Verilen bilgiye göre, UniCredito 21 milyar Euro`luk piyasa değeriyle Avrupa`nın en büyük bankaları arasında yer alıyor.

UniCredito, Eylül 2001 itibariyle 120 milyar Euro üzerinde mevduata, 120 milyar Euro`luk kredi portföyüne, 105 milyar Euro`luk yatırım fonlarına, 1.1 milyar Euro`luk net kara, yüzde 21.2 özkaynak verimliliği rasyosu ve yüzde 53.2 maliyet/gelir rasyosuna sahip bulunuyor.

UniCredito, İtalya`da 2 bin 900 şubede, 6 milyon perakende ve bireysel müşteriye, 137 bin büyük ve orta ölçekli kuruma hizmet veriyor

1999 yılından beri Avrupa Birliği`ne katılacak ülkelerde faaliyet gösteren bankaları satın alan UniCredito, Polonya`nın 2. büyük bankası Bank Pekao, Bulgaristan`ın en büyük bankası Bulbank, Hırvatistan`ın 3.büyük bankası Splitska Banka ve Slovak Cumhuriyeti`nin 5. büyük bankası olan Pol`nobanka ile ortak olarak faaliyetini sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!