Koç, Fon'dan gücünün yettiği bankayı alacak

Güncelleme Tarihi:

Koç, Fondan gücünün yettiği bankayı alacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki bankalara ilişkin olarak BDDK'ya başvuru yapan Koç Grubu, şu anda bir tercihleri olmadığını tüm bankaları gördükten, şartlar belli olduktan sonra güçlerinin yettiği bankayı alabileceklerini açıkladı.
Haberin Devamı

Koç Holding Denetim ve Mali Grup Başkanı Nevzat Tüfekçioğlu, Fon'daki bankalara talip olmalarına ilişkin olarak "Şu anda bir banka tercihimiz yok. Hepsini görmek istiyoruz" dedi.

Birden fazla bankaya teklif verebilecekleri yeşil ışığını yakan Tüfekçioğlu, "Olabilir, şartları bilelim, görelim. Hangisine gücümüz yeter, ne kadarına yeter koşulların oluşmasına bağlı" diye konuştu.

Nevzat Tüfekçioğlu, Koç Topluluğu'nun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki bankalardan hisse alımı için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) başvurma kararıyla ilgili olarak soruları yanıtladı.

Fon'daki bankaların hisselerini satın almak üzere TMSF'ye başvuracak potansiyel alıcıların, başvuru formlarını 15 Aralık tarihine kadar BDDK'ya vermeleri gerektiğini hatırlatan Tüfekçioğlu, şunları söyledi:

"Belgeleri hazırlayıp mürücaat ettik. Görüşmelere katılacağız. Hangi şartlarla satacaklar, öğrenip tetkik edeceğiz. Teklifimizi oluşturacağız."

Nevzat Tüfekçioğlu, hangi bankaya talip olacaklarına ilişkin soru üzerine, "Şu anda tercihimiz yok. Hepsini görmek istiyoruz. Durumları nedir, bilançolar, aktifler hangi şekli alacak, neler fon bünyesinde kalacak bilmediğimiz için, hangisine ne teklif yapacağımızı bilmiyoruz. Açıklanan şartlara göre pozisyon alıp, duruma bakacağız" dedi.

Bir başka soru üzerine, Fon'daki bankaların hisselerine tekliflerinin, tamamen Koç Topluluğu olarak verileceğini, başka ortaklık düşünmediklerini ifade eden Tüfekçioğlu, Koç finansman grubunun bu işi yürüteceğini söyledi.

Birden fazla banka olabilir

Nevzat Tüfekçioğlu, "Birden fazla bankaya taliplik sözkonusu olur mu?" sorusu üzerine de, şöyle dedi:

"Şartları bilelim, görelim. Şimdiden birşey söylemek mümkün değil. Olabilir. Hangisine gücümüz yeter, ne kadarına yeter koşulların oluşmasına bağlı."

Tüfekçioğlu, çağrı sonrasına ilişkin olarak da, "Herhalde inceleme izni verecekler. İnceleyeceğiz, bakacağız ve teklif oluşturacağız" dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu, Koç Holding, Koç Topluluğu'na dahil şirketler veya topluluk bünyesinde oluşturulacak yeni bir yatırım şirketi aracılığıyla TMSF bünyesinde bulunan bankalardan hisse alımı için BDDK'ye başvurulmasını kararlaştırmıştı.

TMSF bünyesinde bulunan 8 bankanın satışına ilişkin BDDK tarafından açıklanan eylem planı uyarınca, bankaların hisselerini satın almak üzere TMSF'ye başvuracak potansiyel alıcıların, başvuru formlarını 15 Aralık tarihine kadar kuruma vermeleri gerekiyor.

Koç Topluluğu, halen bankacılık sektöründe Koçbank ile faaliyet gösteriyor. Ayrıca Topluluk bünyesinde, Koç Finans, Koç-Fiat Kredi gibi bazı finansman şirketleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!