Koç çalışanları 32 bin ünite kan verdi, 100 bin hayata dokundu

Güncelleme Tarihi:

Koç çalışanları 32 bin ünite kan verdi, 100 bin hayata dokundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

Koç Topluluğu’nun 6 yıldır sürdürdüğü ‘Ülkem İçin’ projesi kapsamında geçen yıl başlattığı ‘Ülkem için kan veriyorum’ kampanyasında 7 ayda 32 bin 580 ünite kan bağışı yapıldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bir ünite kan bağışının 3 hayat için umut olduğunu belirterek, “Topluluğumuz çalışanları tarafından 31 Maysıs-31 Aralık 2010 döneminde yapılan kan bağışı ile Türkiye’de 100 bin hayata dokunduk” dedi.

En büyük kampanya

Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali’nin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Mustafa Koç, şunları söyledi: “Bu kampanya ile 81 ilde, kan bağışı konusunda eğitimler verdik. Düzenli kan bağışlama konusunda farkındalık yaratmaya çalıştık. Kampanya tüm çalışanlarımız ve bayilerimiz tarafından son derece büyük ilgili ile sahiplenildi. Böylelikle Kızılay’ın en büyük kan bağışı kampanyasına da imza atmış olduk.”

Ülkedeki yüzümüz

Koç Holding bayilerinin 81 ilde kampanya kapsamında düzenli kan bağışının yararlarını anlattıklarını kaydeden Mustafa Koç, şu bilgileri verdi: “Bayilerimiz ve çalışanlarımız bulundukları ilde kampanyamızın yüzü oldu. Bugüne kadar Türkiye’de 5 kez ve üzeri kan bağışı yapan 1588 Koç Holding çalışanı bulunuyor. 431 Koç Holding çalışanı ise 10 kez ve üzeri kan bağışında bulunmuş düzenli bağışçılar olarak karşımıza çıkıyor. Biz de bu kampanya ile tüm ülke çapında düzenli bağışçılarının artmasını umut ediyoruz.”

Yüzde 34.3’ü düzenli

Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali de, kampanyanın düzenli kan bağışı konusunda büyük katkı sağladığını belirterek, şöyle konuştu: “Kampanyaya katılan 32 bin 580 kişinin 12 bin 454’ü düzenli kan bağışçıları oldu. Yani kampanyaya katılanlanın yüzde 34.3’ü düzenli kan bağışçılarına dönüştü. Bu oldukça başarılı bir oran. Kan bağışı konusu özellikle Anadolu’dan büyük şehre ameliyat için geçen hasta sahiplerinin önemli bir sorunu olabiliyor. ‘Gidin üç ünite kan getirin’ denildiğinde, o şehirde tanıdığı kimsesi olmayan hasta yakınları hastane kapısında bekleyen, ‘kan mı lazım, size yardımcı oluruz’ diyen bazı kişilerin eline düşüyor. Bu konudaki ticaretin de önüne geçmesi açısından da bu kampanya çok önemli. Koç Holding bana göre ‘insanlık diplomasisi’ konusunda da büyük bi radım attı.”

Koç’un disiplini bizi motive etti

TEKİN Küçükali, Türkiye’de 200’ün üzerinde kurum ile çalıştıklarını kaydederek, “Verimli çalıştığımız çok sayıda şirket var elbette. Ama Koç Holding ile çalışma deneyimi bize pek çok şey kattı. Özellikle disiplin ve verimlilik odaklı, planlı hareket tarzı bizi de motive etti. Arkadaşlarımızın çok şey öğrendiğini söyleyebilirim. Simav depreminden hemen sonra Koç Holding’in Kayseri ve İzmir temsilcileri bizimle temasa geçti, gerekli yardımlarda bulundular” diye konuştu.

Kızılay’a destek DNA’larında var

TEKİN Küçükali, Koç Aile’sinin Türk Kızılay’ı ile uzun yıllara dayanan bir ilişkisi olduğunu beliretek, “Memlekete katkı, Kızılay’a katkı Koç Aile’sinin DNA’sında var. Bugün ülkenin en büyük kan bağışı kampanyalarından birinin sonuçlarını konuşuyoruz. Ancak unutmamak lazım, Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç, 1929-1945 yılları arasında Kızılay’ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak bizzat çalışmış” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!