Kobilog internette entegrasyon sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Kobilog internette entegrasyon sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 09:42

Küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) internette entegrasyonunu sağlayarak, onları e-ticarete kazandırmak için yapılan "Kobilog" projesi ile şirketleri dünyaya açarak, küresel pazarlara girmesi ve ihracat olanaklarının artırılması amaçlanıyor.

Action Lojistik tarafından "Kobilog" adıyla oluşturulan KOBİ'lere özel ağ ile KOBİ'lerin dünyaya açılması, krizi dünya pazarlarına girerek ve ihracat yaparak aşması amaçlanıyor.

Kobilog Proje Koordinatörü Yalçın Atay, ekonomik kriz döneminde reel sektörün krizin kötü etkilerinden kurtulma çabası içinde olduğunu vurgulayarak, her ölçekte kuruluşun, kriz dönemlerinde küçülmeye yöneldiğini kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalıştığını ve mümkün olan en küçük kadroyu kullandığını söyledi.

Bu dönemlerin en düşük maliyetle atlatılması gerektiğini ifade eden Atay, bunun için üretim maliyetini düşürmek ve satışı arttırmak gerektiğini bildirdi.

Üretim maliyetini düşürmenin birinci yolunun, ucuz ham ve yardımcı madde kullanmak ve verimliliği arttırmak olduğunu belirten Atay, üretime katılan ham ve yardımcı maddelerin nerede ucuzsa oradan alınmasını, lojistiğin temel prensiplerinden biri olarak gösterdi.

Atay, satışı arttırmanın temel prensibinin ise pazarlama ve erişilmeyen pazarlara ulaşılmasından yani ihracattan geçtiğini kaydetti.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Kobilog ile ilgili talepler dünyanın her bölgesindeki taşımacı firma, acenta, konteyner hattı, gemi şirketleri tarafında takip edilecek ve uygun teklifler haline dönüştürülecek.

Dünyanın herhangi bir yerine malını satmak isteyen firma, ihtiyacı olan her türlü ön taşıma, liman, gümrük, ana taşıma bilgilerini hazırlanan bu sistemde bulabilecek.

Uygulamadan ücretsiz üyelik sistemiyle yararlanmak mümkün olurken, referans sistemlerden her türlü ihracat taleplerine veya sektörle ilgili en yeni bilgilere de otomatik erişim olanağı sağlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!