KOBİGEL nedir? KOBİGEL başvuru sonuçları açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

KOBİGEL nedir KOBİGEL başvuru sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 11:22

KOSGEB üzerinden KOBİGEL başvurusu yaparak işletmelerine destek kazandırmak isteyen firmalar için sonuçlar açıklandı. Geri ödemesiz en fazla 300 bin lira, geri ödemeli ise en fazla 700 bin liralık destek almaya hak kazanacak olan işletmeler, KOBİGEL sonuçları için internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyordu. İşte, bölgelere göre destek oranı değişen KOBİGEL başvuru sonuçları ve KOBİGEL nedir sorusunun cevabı

Haberin Devamı

KOBİGEL projesi ile ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi, amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklendiği KOBİGEL projesi için sonuçlar açıklandı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ PROJELER DESTEKLENİYOR?

Program kapsamında desteklenecek proje giderleri Proje Teklif Çağrısında belirlenir ve belirlenen esaslar dahilinde desteklenecek proje giderlerine Kurul karar verir. Ancak; gayrimenkul alım, bina inşaat, tefrişat, taşıt aracı alım ve kiralama, proje ile ilişkilendirilmemiş personel giderleri ve diğer maliyetler ile vergi, resim ve harçlar, sosyal güvenlik primleri desteklenmez.

Haberin Devamı

Personel giderleri, net ücret (asgari geçim indirimi, ikramiye, prim vb. ek ödemeler hariç) üzerinden desteklenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!