Halka açıldı BÜYÜYOR

Güncelleme Tarihi:

Halka açıldı BÜYÜYOR
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 11:02

2012’de halka arz yapan ve sağladığı kaynakla kapasitesini artıran Sanifoam Sünger Sanayi A.Ş., bu yıl da cirosunu yüzde 15 artırıyor.

Haberin Devamı

Şirketin yönetim kurulu başkanı Yıldırım Ulkat, otomotiv ve beyaz eşya sanayi ile temizlik sektörüne sünger malzeme ürettiklerini belirterek, “Genellikle kriz dönemlerinde sanayi tarafı küçülür, temizlik tarafı büyürdü. Bu defa ikisi de büyüyor. 2014’te 33 milyon TL civarında ciro yapmıştık. 2015 itibariyle yüzde 15-20 arası artış bekliyoruz ve 40 milyon lira tahmin ediyoruz” dedi.

Halen, Çerkezköy, Bursa, Eskişehir ve Adana’da üretim tesisleri bulunduğunu söyleyen Ulkat şu bilgileri aktardı: “Toplamda 250 kişilik istihdamımız var. Borsada da ikinci pazardayız. Halka arzı 2012’de yapmıştık. Yüzde 38’imiz halka açık. Halka arzdan gelen kaynakla yatırımlarımızı yaptık ve büyüme imkânı bulduk. Bizim gibi Küçük ve Orta Boy İşletmelere borsaya açılmalarını tavsiye ediyorum. Hem kaynak ve hem de kurumsallaşma adına çok önemli kazanımlar sağlayabilirler. Kurumsallaşmadan çalışanlarımız da çok memnun. Çünkü şeffaf ve kurumsal bir şirkette en çok da işçi hakları büyük ölçüde garanti altına alınıyor. Halen otomotivde Man, Mercedes, Temsa’ya çalışıyoruz. Eskişehir fabrikamız ise tamamen Arçelik’e çalışıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!