Baba ‘yol’dan kazandı kızı otele yatırıyor

Güncelleme Tarihi:

Baba ‘yol’dan kazandı kızı otele yatırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 11:09

TÜRKİYE’nin en büyük ‘yol çizgisi’ taahhüt firmalarından ve ‘yol gösterge cihazları’ üreticilerinden Ulukar Grubu, otel zinciri kuruyor. Su Merdum markasıyla ilk otel Beylerbeyi’nde açıldı. Sırada, Balat ve Gayrettepe var.

Haberin Devamı

ERZURUMLU Lütfü Uluğ’un Perşembe Pazarı’nda başlayan ticareti, oğlu Özcan Uluğ’un liderliğinde karayollarında çizgi, yön ve işaret levhaları uygulaması ve bu iş için gerekli tüm cihazların üretimini yapan Ulukar Grup’a dönüştü. Yurt içinde ve dışında hem taahhüt firması hem de sanayici olarak faaliyet gösteren Ulukar Grubu’nun yönetim kurulu başkanı Özcan Uluğ, kızı Selda Uluğ’u otel ve inşaat işine yönlendirdi. İlk otel yatırımını Beylerbeyi’ne yapan Selda Uluğ, Gayrettepe ve Balat’ta da iki yıl içinde iki otel açacak. Özcan Uluğ şöyle konuşuyor:

PERŞEMBE PAZARI TÜCCARI
Babamız Lütfü Bey, Erzurum’da inşaat malzemeleri satan bir tüccardı. Sonra İstanbul’a gelerek Perşembe Pazarı’nda hırdavat dükkanı açtı. El aletleri ithal ederek Türkiye genelinde satmaya başladı. Ben, ağabeyim Hayati ve kardeşim Erkmen ile birlikte ikinci kuşak olarak yola devam ettik. 1976’da Ulukar Metal Sanayi olarak hidrolik makine imalatına başladık. 1980’den itibaren yol çizgi makineleri ürettik. Pendik’teki fabrikamızda (Destaş) yaz aylarında 400 kişi çalışır. Karayollarındaki elektronik yol gösterge cihazlarını da üretiyoruz. Bir tane de Tekirdağ’da yol çizgilerinin parlamasını sağlayan malzeme üreten fabrikamız var ki (Ulucam A.Ş.) burada da 60 kişi çalışıyor.

Haberin Devamı

30 ÜLKENİN YOLLARINDAYIZ
Şu ana kadar Azerbaycan, Kazakistan, Irak, Suriye, Mısır’da yol çizgi ve işaretleme işleri yaptık. Irak’tan yeni talep var, görüşmelerimiz sürüyor. Mısır’da da fabrika kuruyorduk ama malum nedenlerle askıya aldık. Bugüne kadar 30 ülkede iş yaptık. Yıllık ihracat ortalama 5 milyon dolar civarında. Ciromuz ise ortalama 30 milyon lirayı buluyor.”

BABAM ‘OTEL ZİNCİRİ KUR’ DEDİ
Özcan Uluğ’un kızı Selda Uluğ da şöyle devam ediyor: “Babamla birlikte çalışıyorduk. Kendisi başka alanlarda da yatırım düşünüyordu. Bana ‘otel yatırımları yapalım, sen bu işi üstlen’ dedi. Ben de ‘olur’ dedim ve ilk yatırımı Beylerbeyi’nde Su Merdum Boutique Hotel olarak, 13 odalı açtık. bu otel Sakine Hanım Köşkü’nün restorasyonuyla ortaya çıktı. Neo-Osmanlı tarzıyla hizmet verecek. Balat’ta da 49 yıllığına bir kilise vakfından kiralama yaptık. Binanın restorasyonu yakında başlayacak ve çok güzel bir otel olacak. Bir yatırımımız da Gayrettepe’de başlıyor. Orası 120 yataklı büyük bir otel olacak. Bu iki yatırımın da 50 milyon dolarlık olabileceğini düşünüyoruz. Karaköy’de çok güzel bir proje için pazarlıklarımız sürüyor. Ayrıca inşaat projelerimiz de olacak. Ofis, residans ve konut yapacağız. Kavacık’ta yerimiz var. İnşaat yakında başlar. Azerbaycan ve Kazakistan’da da otel yatırımları düşünüyoruz.

Haberin Devamı

sozdemir@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!