Arnavutköy’den Paris’e kuruyemiş

Güncelleme Tarihi:

Arnavutköy’den Paris’e kuruyemiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 17:30

İSTANBUL’un lüks semtlerinde şubeleşen Güven Kuruyemiş, yakında Paris başta olak üzere Fransa’ya kuruyemiş ihracatı yapacak.

Haberin Devamı

Güven kardeşlerden Şeref ve Mustafa Güven, Nişantaşı, Teşvikiye, Yeniköy, Laleli, Etiler ve Zekeriyaköy mağazalarıyla yaklaşık 10 milyon lira ciro yapıyor.

Ankara Kızılcahamamlı olduklarını belirten Mustafa Güven, “Ağabeyim kuruyemiş işine çıraklıkla başladı. İstanbul’a 1982’de gelip 8 yıl kuruyemişçide çalıştı. 2002’de de kendi yerimizi açtık. Dört kardeş başladık ama sonra ikiye ayrıldık. Biz, kuruyemiş üretimi için Arnavutköy’de imalathane kurduk. Orada 20 kişilik bir ekiple üretim yapıyoruz. Mağazalarla birlikte 50 kişilik istihdamımız var” diyor. Günlük 2 ton üretim kapasitesine sahip olduklarını vurgulayan Mustafa Güven, şöyle devam ediyor: “Tam kapasite çalışıyoruz. Ürünleri hasat mevsiminde Malatya, Giresun, Gaziantep gibi yerlerden tedarik ediyoruz. İstanbul’a getirip işliyoruz ve mağazalarımızda satıyoruz. Fransa’ya ihracat için bir firma ile anlaştık. Bizden tedarik yapacaklar. Barlara, kafelere ürün gönderen bir firma. Numuneleri aldılar, beğendiler. Şu an için her üründen 1’er ton talep ettiler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!