Zaman yönetiminde başarılı olmanızı sağlayacak 10 kural

Güncelleme Tarihi:

Zaman yönetiminde başarılı olmanızı sağlayacak 10 kural
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 10:40

Doğru zaman yönetimi özellikle iş hayatında stresi azaltarak başarıya ulaşmanızı sağlayacak en önemli faktörlerden biri. İşte zaman yönetiminde başarılı olmanızı sağlayacak 10 kural...

Haberin Devamı

Zamanı verimli kullanabilmek herkesin ortak sorunu. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte zamanı daha etkin kullansak da bazı alışkanlıkları edinmek ve günlük işleri bir rutin haline oturtabilmek de zamanı etkin yönetmenin en önemli kuralları arasında bulunuyor.

  1. Sabah uyandıktan sonra gününüzü planlayın

Gününüzü planlamak size her zaman kazandırır. Gün içerisinde neler yapmanız gerektiğini planlamak gereksiz zaman harcamaktan alıkoyar.

  1. Saatlik takvim planı kullanın

Cep telefonlarında da olan saatlik takvimleri kullanarak gün içerisinde her işinizi halletmek için zaman bulabileceğinizi göreceksiniz. Saatlik planlarınızı her gün not alın ve takviminize sadık kalmaya çalışın.

  1. Önceliklerinizi belirleyin

Zaman yönetimini verimli hale getirmek için önceliklerinizi belirleyerek önemli işlerinizi halletmeye odaklanın.

  1. Dikkat gerektiren işlerinizi sabah saatlerinde yapın

Zihnin en açık olduğu sabah saatlerinde dikkat gerektiren işlere yönelebilir ve bu işleri fazla zaman harcamadan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı
  1. Takviminize odaklanın

Günlük planlamalarınıza ve takviminize odaklanmanız size önemli bir zaman kazancı sağlar ve etkin zaman yönetimi konusunda size güven kazandırarak kendinizi bu konuda geliştirmenize yardımcı olur.

  1. Bir iş için her seferinde daha az zaman belirleyin

Bir işi bitirmek için her defasında daha az zaman belirlemek size rutin olarak yaptığınız işlerde hız kazandırır ve gün içerisinde daha fazla zaman kazanmanızı sağlar. 

  1. Her bir projenizi günlük işlere dönüştürün

Büyük proje veya işlerinizi günlük hedeflere dönüştürebilir, bunlara günlük rutinler halinde zaman ayırarak önemli ilerlemeler kaydedebilir ve hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  1. İşleri devretme şansınız varsa bunu yapın

Gün içerisinde çok fazla zaman harcadığınızı düşündüğünüz işleri başkalarına devretme şansınız varsa bunu yapın ve zamanınızı daha öncelikli işlere ayırmayı deneyin.

  1. En üretken olduğunuz zamanı belirleyin

En üretken olduğunuz zamanları tespit ederek bu zaman dilimlerinde daha fazla işe odaklanın ve daha çok iş halletmeye çalışın.

  1. Dinlenmeye de zaman ayırın 

Verimli olmak ve kaliteli iş üretmek için dinlenmeye ve zihninizi arındırmaya da dikkat etmelisiniz. Zaman yönetimi için takvim belirlerken düzenli aralıklarla dinlenme molalarınızı da takvime not etmeyi unutmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!