Yatırım potansiyeli artan 5 il

Güncelleme Tarihi:

Yatırım potansiyeli artan 5 il
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 12:57

Gayrimenkul sektörüne olan ilgi her geçen gün büyüyor. İşte yatırımcıların dikkatini çeken, potansiyeli gittikçe artan iller...

Haberin Devamı

Yatırım araçları son zamanlarda gayrimenkule doğru kayıyor. Özellikle yeni illerin geliştirilmesine önem verilmesi, yol, köprü ve yeni binaların yapılması bazı bölgeleri cazibe merkezi haline getirmeye başladı. Yatırımı fırsata dönüştürmek isteyenler ve gelecek vadeden bölgeleri takibe alan yatırımcılar doğru zamanda doğru hamlelerle yatırımlarını katlama şansı buluyor. Peki son yıllarda yatırım potansiyeli artan iller hangileri?

1. Ankara

Son yıllarda cazibe merkezi bölgelerin değiştiği başkent Ankara, yatırımcıların gözde lokasyonlarından biri. Eskiden şehrin talep gören yerleri şehir içi lokasyonlar olurken son birkaç yılda Eskişehir yolu, Etimesgut, Çayyolu, Eryaman, Yaşamkent, Sincan ve Batıkent daha fazla rağbet gören ve kazandıran bölgeler arasında. Konut ve ticari binaların satışı bu bölgelerde artarken imarlı arsaların metrekare fiyatları da aynı şekilde artış gösteriyor.

2. Tekirdağ

Haberin Devamı

İstanbul'a yakınlığı ve sanayi bölgelerinin burada toplanması nedeniyle Tekirdağ yatırım potansiyeli artan iller arasında bulunuyor. Tekirdağ'da yapılması planlanan Konteyner Limanı ile Lojistik Köy projeleri çevre bölgelerin imar bedellerini yükseltiyor. Ayrıca değeri yükselen bölgeler arasında Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri sanayi ve ticari tesislerin bu bölgede toplanması nedeniyle yatırım getirisi olarak cazip noktalar arasında bulunuyor.

Yatırım potansiyeli artan 5 il

3. Kırklareli

Kırklareli'de sanayi ve ticari gelişmelerden payını alan iller arasında yerini alıyor. Lüleburgaz ilçesi sanayi yatırımları ile kalkınan bölgelerden biri. Bu civardaki imarlı arsaların metrekare fiyatı giderek artış gösteriyor. İstanbul'a yakın oluşu ve çevredeki yeni yatırımlarla Kırklareli'deki gayrimenkul artışının giderek yükseleceği tahmin ediliyor.

4. Konya

Yatırım anlamında potansiyeli artan illerden biri de Konya. Ankara ve İstanbul yolu arasında kalan bölgelerin arazileri artan bir ivme izliyor. Karatay, Meram, Selçuklu ve İstanbul yolu üzerindeki konut ve arazi fiyatları her geçen gün artış gösteriyor. Bu bölgelerdeki araziler de yoğun taleple karşılaşıyor.

5. Sakarya

Haberin Devamı

Sakarya son zamanların cazip yatırım noktalarından biri. Karasu ilçesinde kurulacak olan liman projesi ile demir-çelik fabrikası yatırımları Karasu ilçesinin arazi ve konut fiyatlarının artmasına sebep oldu. Ayrıca Sakarya'da prim yapacak bölgeler arasında Akyazı, Kaynarca, Hendek ve Pamukova'nın da prim yapması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!