Tüm yönleriyle ikinci el alışverişte mobil trendi

Güncelleme Tarihi:

Tüm yönleriyle ikinci el alışverişte mobil trendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 14:59

Dünyada giderek artan ikinci el eşya ve giyim pazar yeri girişimleri mobil uygulamalarla birlikte çok daha fazla hacim kazanmaya başladı.

Haberin Devamı

Mobil uygulamalarda değişen trendler piyasa şartlarına göre şekilleniyor. İkinci el alışveriş girişimleri de son dönemlerde mobil uygulamalarla birlikte önemli bir artış göstermeye başladı. Dünyada giderek artan ikinci el eşya ve giyim pazar yeri girişimleri mobil uygulamalarla birlikte çok daha fazla hacim kazanmaya başladı.

İşte ikinci el alışverişte mobil trendi;

İkinci el alışveriş online girişimlerin en popülerlerinden biri. Kullanılmayan eşyaların geri dönüşümünü sağlayan bu trend satıcılar için hem evde eşyaların yer kaplamasının önüne geçiyor hem de üçte bir fiyatına da olsa ikinci el bir eşyadan para kazanmanın yolunu açıyor. Alıcı için ise istediği ürüne uygun fiyat avantajı ile sahip olmak oldukça cazip hale geliyor. Pazar yeri modelindeki ikinci el alıveriş platformlarında her segmentte ürüne yer veriliyor. Bu, kozmetikten giyim eşyasına spor aletlerinden mobilyaya kadar artan bir ürün gamı ile şekilleniyor.

Haberin Devamı

İkinci el pazar yeri girişimlerinin en can alıcı noktası ise mobil uygulamalarla birlikte çok daha yaygın ve kolay kullanılır hale gelmeleri. Öyle ki artık satmak istediğiniz ürünün fotoğraflarını saniyeler içinde çekerek uygulamaya yükleyebilir ve ürün tanıtımını yaparak ikinci el ürününüzü alıcılarla dakikalar içerisinde buluşturabilirsiniz.

Akıllı telefon ve tablet üzerinden kolayca üye olabileceğiniz bu uygulamalarla dolabınızda kullanmadığınız ürünleri satışa çıkarabilir veya aradığınız herhangi bir ürünü kolayca bulabilirsiniz. Satın al butonu ile alışverişinizi gerçekleştirerek uygun fiyata istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.

İkinci el uygulama platformlarında ayrıca teklif usulüne göre satın alma yapmak da mümkün. Beğendiğiniz bir ürüne istediğiniz fiyat teklifini vererek satıcının bunu onaylamasını bekleyebilirsiniz. Ya da satın almak istediğiniz ürünün satıcısı ile iletişim kurarak pazarlık yapabilir ve satışı sonlandırabilirsiniz.

Türkiye'de ikinci el alışverişi kolay hale getiren bu uygulamalar arasında Dolap, Gardrops, Modacruz, Letgo ve Dekopasaj bu işin öncülüğünü üstleniyor. Alışveriş deneyiminde çığır açan bu platformlar mobil uygulamalar arasında en çok indirilenler listesine adlarını yazmayı başardı. Yerel ve global ölçekte birçok yatırımcının da dikkatini çekmeyi başaran ikinci el platformlar Türkiye'de hızlı bir büyüme göstermesi ve önemli yatırımlar almaları ile de pazar paylarını giderek artırmayı başarıyorlar.

BAKMADAN GEÇME!