Start Up'ta çalışmanın avantajları

Güncelleme Tarihi:

Start Upta çalışmanın avantajları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 15:35

Geleceğin büyük şirketleri olmaya aday ve büyük hedefleri olan girişimciler tarafından kurulmuş start upların sayısı her geçen gün artıyor. Eğer siz de kurumsal bir firmada mı yoksa start up'ta mı çalışmak konusunda kararsız kaldıysanız bu yazı tam size göre...

Haberin Devamı

Son yıllarda üniversiteden mezun olmuş pek çok gencin kariyer hedeflerini belirlerken ikilemde kaldığı konulardan birisi de start-up mı yoksa kurumsal bir şirkette mi çalışmaktır. Start-uplar geleceğin büyük şirketleri olmaya aday ve büyük hedefleri olan girişimciler tarafından kurulmuş olan şirketleri oluşturuyor. Son yıllarda ülkemizde de azımsanmayacak kadar start-up şirket kuruluyor ve bunların pek çoğu yatırım alarak her gün büyüme hedeflerine bir adım daha yaklaşıyorlar.

Peki start-up'ta çalışmanın avantajları neler;

1. Samimi ve enerjik bir ortam

Start-uplar öncelikle çalışma ortamı olarak daha samimi ve daha enerjik bir atmosfer sunuyorlar. Ast-üst ilişkisinin çok belirgin sınırlarla çizilmediği, çalışanların birlikte eğlenmeye de vakit ayırabildikleri start-uplar daha samimi ortamlar vadeder.

Haberin Devamı

2. Daha az rekabet

Start-uplarda takım çalışması ve birlikte hareket etmek daha değerlidir. Bu nedenle rekabet unsurları da yerini daha sıkı ilişkilerin kurulduğu ve birlikte başarmanın hazzının yaşandığı bir ortama bırakır. Bu da start-upların en cazip yönlerinden biridir.

3. Esnek iş tanımı

Geleneksel şirketlerde iş tanımları ile görev ve sorumluluklar çok daha kalın hatlarla belirlenirken start-up şirketlerinde daha esnek görev tanımları vardır ve kişi pek çok işi tek başına yaparak işe daha fazla motive olabilir. Start-uplar kişilerin potansiyelini fark etmeleri konusunda daha iyi bir zemin sunar.

4. İş tatmini

Büyük şirketlerde alt pozisyonlarda çalışarak işin büyük bölümünü yapanlar yerine üst yönetimdekiler takdir edilip terfi hakkı kazanırken start-up şirketlerinde yaptığınız işler daha görünür haldedir ve yaptığınız başarılı bir iş sonrası takdir kazanmanız daha kolay ve hızlı olur, iş tatmininiz de bununla doğru oranda artar.

5. Ödül

Kurumsal şirketlerde maaş politikaları şirketlerin belirledikleri skaladan çok fazla şaşmaz oysa start-uplarda işinizde başarılı olduğunuz ve vazgeçilmez bir pozisyon yarattığınız takdirde hem ödül hem de maaş anlamında daha avantajlı bir duruma geçebilirsiniz. İş başarınızı daha kolay gözler önüne serebilir ve bunun karşılığını da daha rahat bir şekilde elde etme şansına sahip olabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!