Melek yatırımcıların 2017 planları ne olmalı?

Güncelleme Tarihi:

Melek yatırımcıların 2017 planları ne olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 17:00

Girişimciliğin gelişimine en önemli katkıyı sağlayan melek yatırımcılar yeni yıldaki planlarını şekillendirmeye başladı.

Haberin Devamı

Melek yatırımcılar girişimciliğin gelişmesinde önemli roller üstleniyor. Hem gerekli finansman desteği hem de iş yönetimi ve network destekleri konusunda iş hayatına yeni adım atan girişimcilere önemli fırsatlar sunan melek yatırımcılar iş dünyasında yeni sektörlerin doğmasına da yardım ediyor.

Start-upların kanatsız melekleri olan yatırımcılar özellikle bilgi sahibi oldukları sektörlerde yatırım yaparak gençlere her konuda destek olmayı ve işlerini büyütmelerini sağlıyor. Yatırımcılar çok çeşitli projelere finansman sağlayarak ülke ekonomisine ve yeni iş modellerine de adeta hayat veriyor. Sahip oldukları güçlü iş bağlantılarını bu start-upların gelişimi için etkili bir şekilde kullanan melek yatırımcılar girişimcilerin hayallerini gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Amerika'da girişimciliğin gelişmesinde önemli katkı sağlayan melek yatırımcılar, ülkemizde de yeni girişimlerin gelişmesinde rol almaya başladılar. Diğer ülkelere göre daha yavaş gelişen melek yatırımcılık sektörü 2017 yılında da hedeflerini büyüterek yoluna devam ediyor. Ülkemizde bireysel katılım sermayesi kanununun yürürlüğe girmesi ile birlikte melek yatırımcılık akreditesi her geçe gün artıyor ve önümüzdeki yıllarda da bu artışın devam edeceği öngörülüyor.

Lisanlı melek yatırımcıların yeni girişimlere yaptıkları yatırımların yaklaşık %75'i vergiden düşülüyor. Devlet desteğini de arkasına alan melek yatırımcılar melek ağlarını geliştirmeyi planlıyor. 2017 yılının ekonomik anlamda yerel ve global ölçekte zor geçeceği tahmin edilse de devletin melek yatırımcıları teşvik ettiği kitlesel fonlama yöntemleri de bu döngüye katkı sağlayacağa benziyor.

Melek yatırım şirketleri ve melek ağları 2017 yılında da yatırım kotaları dahilinde çeşitli projelere yatırım yapacaklarını ve yeni girişimlerin yanında B2B ve B2C projelerine de öncelik tanıyacaklarını belirtiyorlar. Gelişmekte olan ve geleceği parlak görünen sektörler olan teknoloji, e-ticaret, fintech ve eğitim teknolojileri gibi alanlarda yatırım yapmayı düşündüklerini söyleyen melek ağları, ayrıca ülkemizin ithalat zorunluluğunu kıracak olan sistemlere ve iş modellerine yönelmeyi de düşünüyor.

Haberin Devamı

Yenilenebilir enerji ve çevreye duyarlı sistem ve teknolojiler de 2017 yılının yatırım yapılabilir proje başlıkları arasında yerini alıyor. Sanal gerçeklik, veri sistemleri ve yapay zeka gibi gelecekte büyüme potansiyeli olan iş kolları da melek yatırımcıların 2017 yılı için ilgilendiği sektörlerin başında bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!