Kadın girişimcilere destek kredisi alma rehberi

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilere destek kredisi alma rehberi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 16:32

Kadın girişimcileri desteklemek amacıyla KOSGEB başta olmak üzere birçok kurumdan kredi ve hibe almak mümkün. İşte kadın girişimcilerin bilmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Ülkemizde son yıllarda kadın girişimcileri destekleme ve ekonomiye kazandırma amacıyla hem devlet hem de bankalar tarafından pek çok kredi ve hibe programı yürürlüğe giriyor. KOSGEB veya vakıfların desteklediği hibe programlarının yanında devlet veya özel bankaların da kadın girişimciler için birçok özel teşvik uygulaması bulunuyor.

KADIN GİRİŞİMCİ ADAYLARI İÇİN DESTEK KREDİSİ ALMA YÖNTEMLERİ

Girişimcilere kredi desteği vererek hem yeni girişimleri destekleyen hem de ekonomiye katkı sağlayarak yeni sektörlerin canlanmasını sağlayan KOSGEB kadın girişimcilere özel hibe ve destek programlarını uzun süredir başarılı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. Erkek girişimcilere oranla kadın girişimcilere yüzde 10 ile yüzde 20 arasında değişen oranlarda daha fazla hibe desteği sağlayan KOSGEB, pek çok kadının küçük girişimlerini büyütmesine ve iş hayatına atılmasına yardımcı oldu. Özellikle ev hanımlarının el işi ve beceri odaklı ürünlerini pazarlamasına olanak veren hibe programları kendine ve iş fikrine güvenen kadınlar için devlet desteği vererek iş yeri açmalarına veya iş yeri masraflarını hibe kredi desteği ile geri almalarına olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

Kadın girişimcilere destek kredisi alma rehberi

  • KOSGEB kredileri için ilk adım olarak 'Uygulamalı Girişimcilik Dersleri' olarak da bilinen KOSGEB kurslarına katılmaz gerekiyor. Türkiye'deki belirli il ve ilçelerde önceden belirtilen takvim dönemlerinde ücretsiz verilen bu kurslara katılmak için İşkur veya KOSGEB temsilciliklerine şahsen başvurmalı ve ilk başvurularda uygulanan yeterlilik sınavını başarılı bir şekilde geçmelisiniz. Bu sınavdan sonra eğitim almaya hak kazanırsınız.
  • Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programını başarılı bir şekilde bitiren adaylar, iş yerlerini açabilir veya iş yerleri için yapmış oldukları masrafları hibe kredisi ile geri alabilirler. Bunun için başarılı bir iş planı veya proje ile KOSGEB hibe destek uzmanlarına sunum yapmalı ve kredi onayı almalısınız.
  • Geri ödemesiz olarak toplam 50 bin lira kredi desteği sağlayan KOSGEB, geri ödemeli olarak ise 100 bin TL destek sağlıyor. Bu kredi tutarları içerisinde iş yeri kuruluş desteği, ekipman, makine ve yazılım desteği ile iş yeri giderleri desteği yer alıyor. KOSGEB ev hanımı olan kadın girişimciler erkek girişimcilere oranla yüzde 20 oranında daha fazla kredi desteği sağlıyor.

BAKMADAN GEÇME!