İyi Bir Ofis Hayatının Yazılı Olmayan Kuralları

Güncelleme Tarihi:

İyi Bir Ofis Hayatının Yazılı Olmayan Kuralları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 08:45

Keyifli ve verimli bir ofis yaşamı için uygulamanızı önerdiğimiz bu kurallarla başarı kaçınılmaz olacak...

Haberin Devamı

İş hayatının en önemli alanlarından biri olan ofis, yaşamımızın da büyük bir bölümünü geçirdiğimiz bir dünya adeta. Genel yaşantımızı etkileyen pek çok olay bu alanlarda gerçekleşiyor ve ister istemez ofis yaşantısına ayak uyduruyoruz. Kendimizi işimizde daha iyi hissedebilmek ve çalışmaktan keyif almak için de ofis hayatındaki bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor

Günaydın Diyin, Gülümseyin

Hiç kimse, yanında somurtkan ve mutsuz insanlarla birlikte çalışmak istemez. Bu nedenle masanıza oturduğunuzda ya da oturmadan önce karşılaştığınız insanlara günaydın diyin, onlara selam verin. Güleryüzünüz hem kendinizin hem de iş arkadaşlarınızın mutlu olmasını sağlayacaktır.

Unutmamak İçin Notlar Alın

İş arkadaşlarınızın ya da patronlarınızın sizden istediği işleri ya da bilgileri not alın. Yapışkanlı kağıtların üzerine veya ajandalara yazacağınız küçük hatırlatmalar, işlerinizi aksatmamanızı sağlar. Toplantı öncesinde veya sonrasında kolaylık sunar.

Haberin Devamı

Güne İş Planı İle Başlayın

Masanıza oturduğunuza motivasyonunuzu artırmak ve görevlerinizi daha iyi yerine getirmek için işlerinizi belirli bir sıraya koyun ve bu plana göre çalışmalarınıza devam edin.

Kibar Olun

Müşterilerinize ya da iş arkadaşlarınıza karşı kibar olmanız sizleri bir adım öne geçirir. Teşekkür etmeyi hiçbir zaman ihmal etmeyin.

Eğitim Programlarına Katılın

Ofisinizde ilan panoları varsa, burada yer alan eğitim ve sertifika programlarını değerlendirmeye çalışın.

Takım Arkadaşlığı Ruhu Yaratın

Çalışma alanınızda diğer meslektaşlarınızla ekip ruhu oluşturarak çalışın. Bazı işleri ortaklaşa yapın ve fikir alışverişlerinde bulunun.

Yardım Teklif Edin

Eğer bir konuda daha iyi olduğunuzu düşünüyorsanız işe yeni başlayan kişilere ya da diğer arkadaşlarınıza teklif beklemeden yardım etmeye çalışın. Küçük önerilerde bulunun.

İşten Çıkarken Masanızı Düzenleyin

Mesai saati biter bitmez masanızı dağınık bir halde bırakmayın. Bardağınızı, kaleminizi, bilgisayarınızı, not defterlerinizi toparlayın. Böylece ertesi gün düzenli bir masa üzerinde çalışma imkanı bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hastaysanız İzin Alın

Hasta bir şekilde ofise gelmek, diğer mesai arkadaşlarınızın performansını ve sağlığını etkileyebilir. İmkanınız varsa bir hastalık durumunda izin alın ve o gün işe gitmeyin.

Telefonlarınızın Sesini Kısın

Çalışma konsantrasyonunu bozmamak için telefonlarınızı titreşime alın ya da sesini kısın.

BAKMADAN GEÇME!