İş hayatında yaşadığınız olumsuzluklarla mücadele etmenin yolları

Güncelleme Tarihi:

İş hayatında yaşadığınız olumsuzluklarla mücadele etmenin yolları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 09:20

İş dünyasında her şey uzaktan göründüğü gibi mükemmel değil. İşte iş hayatında yaşadığınız olumsuzluklarla mücadele etmenin yolları...

Haberin Devamı

İş hayatı, günlük hayatın hızlı temposuyla birleşince stresli bir hale gelebiliyor. Bu stresle baş etmek ve olumsuz bir bakış açısından kurtulmak için yapmanız gerekenler şunlar:

1- Güne sağlam bir başlangıç yapın

İş hayatında başınıza türlü olumsuzluklar gelebilir. Bunlar genelde engelleyemediğiniz olumsuzluklardır. Bunun etkisini minimuma indirmek için güne sağlıklı ve enerjinizi yükseltecek bir başlangıç yapın. Emin olun kahvaltı yapıp duş alarak başladığınız bir gün işleriniz yolunda gidecek.

2- Yapıcı olun

İş hayatınızda, özellikle sizden üst mevkide olan çalışma arkadaşlarınıza karşı yapıcı bir tutumunuz olmalı. Aniden ortaya çıkan olumsuzluklarla, sorunun çözümüne odaklanarak baş edebilirsiniz. Bu gibi durumlarda sorunun büyüklüğü sizi korkutmasın. Adım adım çözüme giderek kısa sürede sonuca ulaşabilirsiniz.

3- Gülümseyin

Haberin Devamı

Psikolojide “yapana kadar taklit et” şeklinde çok işe yarar bir yöntem vardır. “fake it till you make it” adındaki psikolojik yöntemde ne kadar olumsuz bir durumun içinde de olsanız, fiziksel olarak mutlu görünümü çizerseniz bir süre sonra gerçekten mutlu hissetmeye başlarsınız. Bunun içinse yapmanız gereken tek şey derin bir nefes alıp gülümsemeye başlamanız. Bunu yaparken yaşadığınız olumsuzlukta somurtmanın hiçbir işe yaramayacağını benimsemelisiniz.

4- Sizi motive eden nesneleri  göz önünde bulundurun

İş hayatında sizi rahatlatacak nesneleri sık gördüğünüz yerlerde bulundurmak olumlu bir etki oluşturur. Bu, ailenizin veya arkadaşlarınızın çerçeveli bir fotoğrafını çalışma masanızın üzerinde bulundurmak, sevdiğiniz bir filme dair objeleri çekmecede tutmak gibi sizi motive eden şeyler olabilir. Böylece olumsuz bir durumda sizi yükseltecek bir dayanağınız olur.

5- Kısa molalar verin

Uzun ve yorucu iş hayatında bazen çalışmaların arasında küçük molalar vermek her şeyi daha da kolay hale getirebilir. Olumsuz koşullarda kendinize nefes almak için bir zaman yaratırsanız sağlıklı bir şekilde düşünüp olumsuzluğun çözümü için doğru kararlar verebilirsiniz. Ancak konuyla kopukluk sağlayacak kadar uzun bir ara olmamasına dikkat ediniz.

Haberin Devamı

6- Danışmaktan korkmayın

İşinizle alakalı bir sorunda çalışma arkadaşlarınıza veya üstlerinize danışmaktan çekinmeyin. Sizden farklı bakış açısına sahip insanlardan fikir almak çözüm açısından yararlı olabilir.

BAKMADAN GEÇME!