İngilizce mülakata hazırlığın püf noktaları

Güncelleme Tarihi:

İngilizce mülakata hazırlığın püf noktaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 10:14

Artık pek çok mülakat İngilizce yapılıyor. İşte İngilizce mülakatlarda işinize yarayacak taktikler...

Haberin Devamı

Günümüzde İngilizce bilmeden iyi bir kariyere sahip olmak artık mümkün değil. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında, şirketler hangi ülkeden olursa olsunlar çalışanlarına İngilizce mülakat sınavı uyguluyorlar. Dolayısıyla hem İngilizce konuşma hem de mülakat tekniklerini iyi bilmek gerekiyor.

Bolca Prova Yapın

İngilizce konuşma pratiğinin gelişmesi için uygulama yapmak şart. Öğrendiğiniz kelimeleri konuşmada dile getirebilmek için İngilizce bilen biriyle ya da hazır programlarla konuşma provası yapmalısınız. Sadece dinleyerek ya da okuyarak konuşma pratiğinin istenilen seviyeye gelmesi mümkün değil.

Deyim, Kalıp İfadeler Öğrenin

Konuşma dili, yazı dilinden farklıdır. Argo olmamak şartıyla günlük konuşma dilinde kullanılan telaffuzlar ve ifadeler mülakatta tercih edilebilir. Bunun için deyim öğrenebilir, bir cümleden başka bir cümleye geçerken bağlaç kullanabilirsiniz. Akademik ortamda iseniz terim kullanmaya özen gösterin.

Haberin Devamı

Vurgu, Jest ve Mimikler

Ana dilimizde olduğu gibi İngilizce konuşurken de sözcüklerin vurgularına dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca konuşurken aynı ses tonu ile devam etmek, karşı tarafın dikkatinin dağılmasına neden olabilir. Anlatımınıza güç verecek yerinde tonlamalar ile iyi bir konuşur olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Net İfadelere Yer Verin

Cümlelerinizin çok uzun olması, sizi hataya zorlayabilir. Ana dilde düşündüğünüz gibi hareket ederek, mesajınızı ve soruların soruları net bir şekilde yanıtlayın. Seslerin telaffuzlarına dikkat edin ve formal kullanımlara özen gösterin.

Genel Mülakat Sorularına Göz Atın

Ana dilde yapılan mülakatlar ile İngilizce yapılan mülakatlar arasında soruların amacı bakımından bir farklılık bulunmuyor. Bunun yanı sıra genel olarak iş mülakatlarında hangi soruların sorulduğunu inceleyebilirsiniz. Böylece vereceğiniz cevaplar kafanızda netleşir ve soru anında stres yapmadan yanıtlama şansınız olur.

Amaçlarınızı ve Hedeflerinizi Belirleyin

Mülakat esnasında İngilizce’yi bildiğiniz var sayılır. Bu nedenle kendinize yönelik sorular sorulacaktır. Dili kullanımına odaklandığınız zaman kendinizi ifade etme şansını kaçırabilirsiniz. Bu nedenle hedeflerinizi ve amaçlarınızı aklınızdan çıkarmayın ve görüşme esnasında bu noktalara vurgu yapın.

Haberin Devamı

Soruları İyi Dinleyin

Konuşmanın temel ilkelerinden biri de mesajı almak yani kaynağı dinlemektir. Doğru bir şekilde cevap vermek için soruyu iyi anlamak gerekir. Dolayısıyla sadece konuşma yeteneklerinizi değil dinleme konusunda da kendinizi geliştirin.

BAKMADAN GEÇME!