Fintech hakkında bilmeniz gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Fintech hakkında bilmeniz gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 16:38

Finans ve teknolojiyi buluşturan fintech gelecek vadeden sektörlerden. İşte A'dan Z'ye fintech...

Haberin Devamı

Son yılların en trend sözcüklerinden biri olan fintech finans ve teknoloji kelimelerinin birleşiminden oluşuyor ve dünyanın birçok yerinden büyük yatırımlar almaya devam eden bir sektör olarak varlığını sürdürüyor. Teknoloji ve finansın bir arada yürüdüğü fintech en çok İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygınlık gösteriyor. Londra'da giderek artan bir potansiyel gösteren fintech sektörü Londra halkının yüzde 40'ının da iş alanını tanımlıyor.

İŞTE FINTECH HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER;

Amerika Birleşik Devletleri'nde de hızlı artış gösteren fintech sektörü müşterilerin yeni ürün ve finansal hizmet ihtiyaçlarını dijital ortamlar üzerinde çözen yöntemler sunuyor. Yeni teknolojik kanalların işleri daha hızlı ve efektif çözümler üreterek gerçekleştirmesi yeni global trendlerin de yaygınlaşmasına ön ayak oluyor. Mobil ödeme sistemlerinin bu kadar yaygınlaşması ve gündelik hayatın içerisinde oldukça sık bir şekilde kullanılması fintech sektörünün nimetlerinden sadece biri.

Haberin Devamı

Fintech hakkında bilmeniz gerekenler

Finans sektörü müşterilerinin giderek teknolojik ürün ve çözümler talep etmesiyle giderek artan bir ivme yakalayan fintech, her yerde internete bağlanılabilmesi ve finansal işlemlerin mekandan bağımsız halde yapılma arzusunun birleşmesiyle daha da gelişen bir sektöre dönüşüyor. Bankacılık sistemleri ile başlayan hızlı mobil sistemler mobil uygulamaları ve internet şubelerini daha sık kullanılır hale getirdi.

Yeni nesil finansal yazılımları gerçekleştiren girişimciler farklı ihtiyaçlara yönelik mobil uygulama ve hizmetler geliştirerek yeni neslin teknolojik ihtiyaçlarını da tatmin etmeyi planlıyor. Amerika ve Avrupa'nın büyük pay sahibi olduğu bu gelişimde Nordik ülkeler de bu iki oyuncunun ardından üçüncü sırada yer alıyor. 2014 yılında 10 milyar doların üzerinde yatırım alan fintech sektörünün önümüzdeki 10 yılda yüzde 40'ın üzerinde büyümesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Bankacılık sektörünün yaptığı işleri çok daha ucuz ve efektif yollardan gerçekleştiren fintech sektörü iş dünyasını baştan aşağı değiştirmeyi amaçlıyor. Bankalar ve tüketiciler arasındaki ilişkileri değiştiren ve bankacılık sektöründen pazar çalmaya başlayan fintech şirketleri bireyden bireye para transferleri ve finansal çözümler sağlayarak önemli ölçüde başarı elde etti.

Finans profesyoneli olan pek çok melek yatırımcının da yeni girişimcileri desteklediği ve başarılı exit stratejileri ile birlikte sektörün daha da fazla büyüyeceği ve hacmini artıracağı aşikar.

BAKMADAN GEÇME!