Dünyaca ünlü girişimciler zihinlerini nasıl besliyor?

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü girişimciler zihinlerini nasıl besliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2018 10:30

Örnek alınacak bir kariyere sahip olan girişimcilerin kendilerini geliştirme yöntemlerini merak ediyor musunuz?

Haberin Devamı

Başarılı girişimcilerin bulundukları noktaya gelme sırları, yeni nesil girişimcileri heyecanlandıracak noktalarla doludur. Küçük bir işletme ya da şirketken dünyanın en zengin ve önemli isimleri arasına girmek elbette kolay değil. Peki ünlü girişimcilerin zihinlerinde neler oluyor? İlham kaynakları neler

Denemekten Asla Vazgeçmemek


Richard Branson, Ingvar Kamprad, Kara Goldin gibi sıfırdan başarıya ulaşmış olan girişimcilerin akıllarında sürekli olarak yeni bir şeylerde deneme isteği vardır. Denemek, aynı zamanda risk almaktır ve risk, Steve Jobs için de son derece kritik bir noktaydı. Yeni promosyonlar sunmak, ücretsiz deneme sürümleri, etkileyici fiyatlar sunmak, farklı satış yöntemleri sunma yöntemleri olarak denenebilir. Beyinde cereyan eden risk ve deneme isteği, farkında olmadan sizlere motivasyon kaynağı olacaktır.

Bolca Okumak

Haberin Devamı

Miss O and Friends isimli genç kızlara hitap eden sosyal ağ sitesi ile ABD'nin en zengin ve genç girişimcilerinden biri olan Juliette Brindak, şu anda 30 milyon dolarlık bir şirkete sahip. Küçük yaştan itibaren bolca roman ve hikaye okuduğunu belirten Brindak, henüz 10 yaşında "Miss O" adlı karakterini yaratmayı başarmış. Brindak'ın amacı, okuduğu çocuk romanlarından hareketle, genç kızlar için bir örnek model oluşturmaktı.

Düzenli Bir Uyku, Planlı Bir Hayat

Girişimcilerin karşı karşıya kaldığı tehlikelerin başında bir günü verimsiz bir şekilde geçirmek geliyor. Örneğin Apple CEO'su Tim Cook, her gün en az 7 saat uyumayı ihmal etmiyor. Bunun için de erken yatıp erken kalkıyor. Planlarını günlük yaparak, uykusunu almış bir şekilde işlerine koyuluyor.

 

Spor Yapmak 

BucketFeet CEO’su Roja Nemine, her gün düzenli olarak spor yapmanın ufkunu açtığını belirtiyor. Güne erken başlayarak, işe gitmeden önce mutlaka spor yaptığını belirten Nemine, sağlam kafanın sağlam vücutta bulunacağını düşünenlerden.

 

Yeni Diller Öğrenmek


Beynin zihinsel yapısını güçlendiren noktalardan biri de yeni diller öğrenmek. Dünyaca ünlü girişimcilerin en az iki veya üç yabancı dil bildiğini görüyoruz. Kozmetik dünyasının lideri John Paul DeJoria, farklı yabancı diller öğrenmenin kendisine çok yardımcı olduğunu ve yaratıcılığını geliştirdiğini belirtiyor ve bunu mutlaka tavsiye ediyor.

BAKMADAN GEÇME!