Başarılı bir girişim yaratmak imkansız değil!

Güncelleme Tarihi:

Başarılı bir girişim yaratmak imkansız değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 08:00

Girişim sürecinin ilk aşamalarında başarılı olmak hayal gibi görünse de doğru aksiyonlar alarak, iyi bir ekip kurarak ve vizyonel bakış açısıyla hareket ederek başarılı bir girişim sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Parlak bir fikir girişim olarak hayata geçirildiğinde pek çok zorluk ve kısıtlamalarla mücadele etmek zorunda kalınabilir. İşte başarılı bir girişim yaratmanın ipuçları;

  1. Girişim fikrinizi konusunda heyecan duymak işinizi geliştirmek ve ona tutku ile bağlanmanın ilk kuralı. Eğer girişiminizi sadece para kazanmak için hayata geçiriyorsanız bu sebep başarılı olmak için muhtemelen yetersiz kalacaktır. Girişiminizi başarıya ulaştırmak için yeterli arzu ve isteğe sahip olmalısınız.
  2. Girişiminizi ayakta tutmanın temel kurallarından birisi de düzenli nakit akışı sağlamaktır. Özellikle ilk dönemlerde bu konuya odaklanmalısınız. Hızlı satışı olan ürün gruplarına yönelmeli veya yeni yollar keşfederek nakit akışını hızlandırmalısınız.
  3. İş fikrinizi hayata geçirmek için basit düşünmeniz yeterli. Karmaşık algoritmalardan veya komplike senaryolardan uzak kalarak sadece basit düşünerek hedefe odaklanmalısınız.
  4. Geribildirim almaya odaklanmak oldukça işinize yarayabilir. Markanızı deneyimlemiş müşterilerin geri bildirimlerine önem vermeli ve ürün veya hizmetinizi bu geri dönüşlerle kusursuz kılmaya çalışmalısınız.
  5. Müşterilerinizi iyi tanımanız hem ürün geliştirmede hem de pazarlamada başarınızı daimi kılacak etkenler arasında. Müşteri analizi olmazsa olmaz başarı kurallarından biri.
  6. Özgün olmak hem aradan sıyrılmanızı hem de tanınmanızı sağlar. Orijinal yaklaşımlar ve özgün detaylar sizi başarıya ulaştıran etkenlerdendir.
  7. Ortak bir vizyona ve kültürel değerlere sahip olan tecrübeli bir ekip kurmak işinizi emin ellere teslim etmek demek. Farklı yetenekleri ile dikkat çeken bir ekip işinizi başarıya götürecek olan en önemli kaynaklardan biri.
  8. Girişiminizin ilk aşamalarında uzman yardımı almak kritik noktalarla nasıl başa çıkabileceğinizi de size gösterir. Yanlış kararlar vermemek ve doğru bir akış sağlamak için tecrübeye kulak verin.
  9. Başarıya giden yol başarısızlıklardan geçer. Sektörde yeni olduğunuz zamanlarda hata yapma şansınız hayli fazla. Önemli olan bu hataları telafi etme yoluna gitmeniz ve başarısızlıklardan ders almaya çalışmanız.
  10. Pazarda oluşabilecek fırsatları kovalamak girişiminize değer katmanın ve ilerlemenizin önünü açan detaylar arasında olabilir. Bu konuda her zaman dikkatli olmalısınız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!