A'dan Z'ye bulut bilişim teknolojisi

Güncelleme Tarihi:

Adan Zye bulut bilişim teknolojisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 10:47

Bilgileri elde etmek kadar korumak ve saklamak da oldukça önemli. İşte en yaygın yöntem bulut bilişim teknolojisi hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

Günümüzde bilgilerin ve dökümanların hızlı bir şekilde taşınması ve korunması çok önemli. Artık ağır klasörler, birbirinden farklı dosyalar insan gücüyle taşınmıyor. Çok büyük boyutlardaki yazılımlar, veriler ve çeşitli belgeler bulut teknolojisi sayesinde güvenilir bir şekilde korunuyor ve taşınıyor.

Bulut teknolojisi ile konum fark etmeksizin bireysel ya da ortak kullanımlar için internet üzerinden veri erişimi mümkün oluyor. Eskiden devlet kurumları ya da özel kuruluşlar, bilgi ve belgelerini yazılı olarak dosyalar halinde saklamak durumundaydı. Bu durum, önemli bilgilerin çalınma, kaybolma, yanma vb. gibi zarar görme risklerini beraberinde getiriyordu. Bulut teknolojisi ile birlikte artık bütün veriler elektronik ortamda saklanıyor ve ağ üzerinden paylaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Bu imkan sayesinde sadece verilerin saklanması ve paylaşılması sağlanmıyor aynı zamanda veri analizi, pazarlama ve araştırma gibi amaçlar için de kullanılıyor. Günümüzde Microsoft'un pek çok hizmeti, Google'ın Drive ve Mail servisleri bulut teknolojileri arasında bulunuyor. Yani bulut teknolojisini gün içerisinde zaten sıklıkla kullanıyoruz.

Akıllı telefonlar da bu teknolojinin sıklıkla kullanıldığı hatta en güzel örneklerinden biri. Eskiden telefonlarımızda bulunan rehber, dosyalar, fotoğraflar, videolar gibi belgeler, telefonunun bozulması ya da kaybolması durumunda tamamen erişelemez hale gelebiliyordu. Ancak bulut teknolojisi ile telefonunuzdaki tüm bilgileri ister otomatik olarak isterseniz manuel şeklinde kaydedebiliyorsunuz. Bu sistemin bir e-mail ya da cihaz hesabı üzerinden çalışması da erişimi güvenilir ve hızlı kılıyor.

Günümüzde en çok kullanılan bulut teknolojisi servislerinin yaratıcılarının başında Apple ve Google şirketleri geliyor. iCloud ve Google Drive, geniş hafızası sayesinde telefon, tablet ve cep telefonlarından dosya paylaşımı, taşınması ve saklanması hizmeti veriyor.

Bulut sistemi üzerinde geliştirme çalışmaları devam ediyor. İşletim sistemlerinin cloud üzerinden servis edilmesinden internet bağlantısı olmadan paylaşım ve saklama yapmaya kadar yeni gelişmelerin hazırlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Küresel piyasada e-ticaret ve pazarlama alanında cloud sistemi kullanılmaya başlandı. Bu sistem üzerinde kripto para ticaretinin yapılması dahi gelecekte öngörülebiliyor. Google, Microsoft ve Apple gibi dünya devi şirketlerin yeni gözdesi haline gelen bu alanda daha çok kapasite ile hizmet verme amaçlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!