Yunanistan’a kiremit Irak’a çimento torbası

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’a kiremit Irak’a çimento torbası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2015 16:03

IŞIKLAR Holding, tuğla-kiremit, çimento torbası üretiminde bölgesel oyuncu haline geldi. 2001 krizinden sonra bir dönem sıkıntı yaşayan ancak sonra yabancı fon desteğiyle borçlarını tasfiye ederek yeniden yükselişe geçen Işıklar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, geçen yıl 800 milyon lira olan cironun bu yıl 1 milyar liraya ulaşacağını söyledi.

Haberin Devamı

Işık, “Biz sanayici bir grubuz. Çamaş Döküm ile çimento sanayiine çelik bilya, otomotive ve beyaz eşyaya yedek parça üretiyoruz. Tuğla üretimimiz Bartın’da, ambalaj Konya’da büyüyor. Ambalajda katma değeri yüksek torbaya döndük. Yüzde 50 ihracata çalışıyoruz. Konya’daki eski hattı ise Erbil’e taşıdık. Erbil’de Lafarge’ye iki vardiya torba yapıyoruz. Geçen yıl en iyi tedarikçi ödülü de aldık” dedi. Erbil’de tuğla satışlarının da çok iyi gittiğini söyleyen Işık, Yunanistan’da da kiremit konusunda stratejik ortaklık kurduklarını anlattı. Işık, “Stratejik işbirliği yaptık. Onlar yunanistan ve balkanlarda bizim ürünleri satıyor, biz de Türkiye ve Türk cumhuriyetlerinde onların ürünlerini pazarlıyoruz” diye konuştu.

ENERJİ VE İNŞAATTA BÜYÜRÜZ
Rıza Kutlu Işık, Niğde’de prefabrik beton kolon üreten bir tesisleri de olduğunu belirterek şöyle devam etti: “İki hidroelektrik santralimiz var. Ayrıca doğalgazdan 32 megawat üretim yapan bir tesisimiz. Bu alanda birkaç yeni projemiz de olacak. Ayrıca güneş enerjisine de bakıyoruz. Birtaraftan da taahhüt işlerimiz devam ediyor. Özışık İnşaat olarak, DSİ’nin çok eski müteahhitlerindeniz. En son Alparslan 1 Barajını bitirdik. 200 millon dolarlık bir projeydi. Şu anda da Mardin Ceylanpınar sulama işini yapıyoruz. Mühendisllik firmamız ise çimento fabrikalarının tevsii yatırımlarını yapıyor. Şimdi gayrimenkule de giriyoruz. Farklı illerde yaklaşık 1.500 dönüm arsamız var. Bu arsaları değerlendirmek için de harekete geçiyoruz. JSB ve Hyundai’nin iş makineleri distribütörü olarak da pazarda çok güçlüyüz. Buradaki ciromuz da yükselmeye devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!