Eğitim ŞART

Güncelleme Tarihi:

Eğitim ŞART
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 14:44

TÜRKİYE’nin ilk özel hastane yatırımcılarından Said Haifawi, son 4 yılda eğitim yatırımlarıyla öne çıktı. Haifawi’nin, dil kursu satın alarak başlayan ‘eğitim yatırımları’ ile, 43 anaokulu ve 3 ilköğretim okulu açıldı.

Haberin Devamı

İŞADAMI Dr. Said Haifawi’nin 4 yıl önce EFİNST Dil Merkezi’ne ortak olarak giriş yaptığı ‘eğitim sektörü’ bugün 43 adet Helen Doron anaokulu ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği ile birlikte kurulan 3 adet Merak Eden Çocuk

Eğitim ŞART
(MEÇ) ilköğretim okulu ortaya çıkarmış durumda. 1989’da International Hospital’ı Yeşilköy’de faaliyete geçiren Haifawi, 2005’te Acıbadem Sağlık Grubu ile ortaklığa gitmişti. Halen bu kurumda yüzde 10 hissesi bulunan Haifawi, Türkiye’nin kaliteli eğitim veren kurumlara ihtiyacı olduğunu ve bu konuda yatırımlara devam edeceğini söylüyor. Sektöre ilk girdiği günlerde de konuştuğumuz Haifawi, hedeflerine göre emin adımlarla ilerliyor ve şöyle konuşuyor:

Haberin Devamı

KADINLAR PATRON OLDU
“Daha önce Sağlıkta kalitenin artması için çaba harcadım. Şimdi ise sıranın eğitime geldiğini düşünüyorum. Bunun için 2011 yılında EFİNST Dil Okulları’na ortak oldum. Sektöründe 25’inci yılını geride bırakan ve bireysel İngilizce’nin yanı sıra kurumlara ve üst düzey yöneticilere de dil eğitimi veren güzel bir kurumla işbirliği yaptıktan sonra İngiltere’nin ünlü Helen Doron Eğitim Kurumları’nı Türkiye’ye getirdik. Üç yıl önce Türkiye masterfrancihise’ını aldık. Helen Doron Erken İngilizce Sistemi, anaokulu olarak şu anda Türkiye’de 43 noktada hizmet veriyor. Bunların 30’undaki patron, kadın girişimcilerimizden çıktı.

BÜ İLE MERAK EDEN ÇOCUK
Eğitimde üçüncü girişimimiz Boğaziçi Üniversitesi camiasının önemli kurumlarından BÜMED ile gerçekleşti. Bu kurumla Merak Eden Çocuk (MEÇ) Okulları’nı kurduk. Halen Türkiye’de İngilizce biliyorum diyenlerin oranı yalnızca yüzde 1. Bu kesimin de ne kadar dil bilgisine sahip oldukları tartışılır. Biz bu gerçekten hareketle EFINST ile yüksek kalitede dil eğitimi veren ve tamamı anadili İngilizce olan eğitmenlere yatırım yaptık. İkinci etapta çocuklarımıza İngilizce’yi anadili gibi görebilecekleri bir dönemde, okul öncesinde dil eğitimi imkanı sunduk. MEÇ ile de ilköğretimde iddialı bir yapı oluşturduk. Eğitim sektörüne yatırımlarımız artarak devam edecek."

Haberin Devamı

15 yeni anaokulu

KÜRESEL çapta erken yaşta dil eğitimi veren İngiliz Helen Doron, Haifawi Ailesi’nin 2011’de ortak olduğu EFINST Dil Merkezleri sayesinde Türkiye pazarına girdi. Türk master franchiser EFINST, 34 yılda 2 milyondan fazla öğrenciye eğitim veren Helen Doron sistemini, Türkiye için uyarladı. Dil eğitiminin yanı sıra anaokulu konsepti de oluşturdu. Franhise sistemi ile büyüdü. Halen Türkiye genelinde sayısı 43’e ulaşan Helen Doron Erken İngilizce Okulu ve Anaokulları, franchise ile yaygınlaşıyor. Bu yıl 15 yeni franchise devreye alınacak. Yeni eğitim yılında Helen Doron İlkokulları da açılacak.

Vehbi Koç ne demişti

SAİD Haifawi, International Hospital Hastanesi’ni kurabilmek için 5 yıl uğraştığını belirterek bir anısını şöyle özetliyor: “Hastanenin inşa sürecinde Vehbi Koç’un kızı Semahat Arsel ve eşi Nusret Arsel ile birlikte Dubai’de serbest bölgeye dönük iş ziyaretinde görüşmüştük. Mearhum Vehbi Koç’a International Hospital için ortaklık önerdim. Vehbi Bey bana ‘Said Bey, büyük iş yapıyorsunuz. Ancak Türkiye’de bankalar, camiye, okula ve hastaneye kredi vermez’ diyerek ve teklifimi kibarca geri çevirmişti.”

Haberin Devamı

sozdemir@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!