Sanayicinin ‘köfte yatırımı’ büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Sanayicinin ‘köfte yatırımı’ büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 11:18

ÇORAP ve iç giyim sanayicisi İsmail, Mustafa ve Osman Şahbaz’ın, Kadırga’dan mahalle arkadaşları İsmet Özçelik ile ortak olarak 2004’te satın aldığı Filizler Köftecisi, 4 şubede 350 kişilik istihdamla yola devam ediyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl 18 milyon lira ciro yapan Filizler Köftecisi, bu yıl bu ciroyu da aşacak gibi görünüyor. İsmail Şahbaz, “Biz sanayiciyiz. Çankırı’da Çorap fabrikamız (Başaran Çorap) ve Muhmutbey’de iç giyim firmamız var. Sanayide, toplam istihdamımız 115 kişiye ulaştı. İngiltere, Hollanda ve Danimarka başta olmak üzere Avrupa’ya ihracatımız gayet iyi gidiyor. 2004’te 3.5 milyon dolara satın aldığımız Filizler Köftecisi’ni de geçen 10 yıl içinde 4 şubeye çıkardık. Bu işimizdeki istihdamımız ise 350 kişiye ulaştı” dedi. İsmail Şahbaz şöyle konuştu:

Sanayicinin ‘köfte yatırımı’ büyüdü

LEZZET ÇOK ÖNEMLİ
“İsmet Özçelik ile Kadırga’dan mahalle arkadaşıyız. Beraber balık tutardık. Onun babasının beyaz eşya dükkanı vardı. Benim babam da Mahmutpaşa’da ticaret yapardı. Bizim işlerimiz zamanla büyüdü sanayici olduk. İsmet, Tuzla’da çok meşhur olan Filizler Köftecisi’nin satılık olduğunu söyledi ve ‘birlikte alalım’ dedi. 2004’te ortak olduk aldık. O dönemde çok iyi para verdik. 200 metrekare restoran ve marka için 3.5 milyon dolar ödedik. Ardından Tuzla’da bir şube daha açtık. Sonra Ümraniye’de bir tane daha. 2009’da da Üsküdar’da (Doğancılar sahili) açtık. Yeri ihaleyle aldık. İhalede holdinglerle yarıştık ama bize kaldı. Şu anda çok fazla sayıda franchising talebi geliyor. Ancak biz, kontrolü kaybedeceğimiz bir tarzda büyümek istemiyoruz. Çünkü, bu işte lezzet çok önemli. Biz şimdi Avrupa yakasında kendimiz açmak için büyük bir yer arıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!