İTO KOBİ’leri dünyaya açıyor

Güncelleme Tarihi:

İTO KOBİ’leri dünyaya açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 14:59

DÜNYANIN en büyük ticaret odalarından biri olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO), 350 bin civarındaki üyesinin çok büyük bölümü Küçük ve Orta Boy işletme (KOBİ) niteliğinde.

Haberin Devamı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “KOBİ’ler ne kadar güçlüyse, ülke ekonomisi de o kadar güçlüdür. Onların yaşadığı sorunlar, aynı zamanda ülke ekonomisinin tümünü ilgilendirir” diyor. KOBİ’lerin kurumsallaşma dışında en önemli sorunlarından birinin de ‘dış pazarlara açılmak’ olduğunu söyleyen Başkan Çağlar şöyle konuşuyor:
“KOBİ’lerimiz ‘ihracat beni aşar, ben ülke sınırları dışında iş yapamam’ şeklinde bir korku yaşıyor. Bu anlayışı bırakıp cesur adımlarla dünyaya açılmaları gerekir. Bu ve diğer birçok konuda İTO olarak KOBİ’lerimize destek oluyoruz. Mesela, yurt dışındaki önemli fuarlara katılımlarını organize ediyoruz. Heyetler düzenliyoruz ve iş dünyamızı yurtdışına açıyoruz. Yılda ortalama 25 fuarda Türk ürünlerini küresel vitrinlere birlikte taşıyoruz. İhracata ilk adımlarını bizimle atan pek çok KOBİ var. Kredi Garanti Fonu temsilciliğini odamızda açtık. KOSGEB de İTO’da hizmet verebiliyor. Bütün bunların yanında, KOBİ’lerimize; markalaşma, mevzuatlar, ihracat, yatırım, Ar-Ge gibi konularda seminer ve araştırmalarla destek oluyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!