Derinin devleri bu fuara geliyor

Güncelleme Tarihi:

Derinin devleri bu fuara geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 17:02

DÜNYA deri sektörü 18-20 Kasım tarihleri arasında Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde 9. İstanbul Deri Fuarı’nda bir araya gelecek.

Haberin Devamı

TÜYAP İstanbul Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin ev sahipliğini yapacağı fuarda, 2015-2016 trendleri sergilenecek. Organizasyonda yer alacak defileler, sergiler, panel ve söyleşiler bu yıl da deri sektörü ve modasının gündemini belirleyecek.

TÜRDEV’in özel davetlisi olarak Louis Vuitton, Hermes gibi dünya devlerinin çatı kuruluşu Fransız Saraciye Federasyonu, 10 kişilik heyetle Türkiye’ye gelecek. TURDEV Başkanı Ruken Mızraklı, Türk deri sektörünün 2 milyar dolarlık resmi ihracatı bulunduğunu, ayrıca 2.5-3 milyar dolarlık da ‘turist beraberinde özel faturalı’ satış yapıldığını söyledi. 2023 yılı ihracat hedefinin 10 milyar dolarlık olduğunu belirten Mızraklı şunları söyledi: “Sektörümüzün yaklaşık 400 bin kişilik istihdamı var. 25 binin üzerinde de işletmemiz bulunuyor. Eskiden Çin’i rakip zannederdik ama artık Çin de bizim için müşteri konumunda. Çünkü iç pazarı çok hızlı büyüyor. Çin’deki, Hong Kong’daki fuarlardan daha çok yer istiyoruz, veremiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

BAKANLIK VE BİRLİK DESTEĞİ
Başkan Mızraklı, fuardaki katılımcı her firmanın 2 müşterisinin İstanbul’a gelişini sağlamak için uçak ve otel masraflarının da Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçı Birliği desteğiyle karşılandığını belirterek, şu bilgileri aktardı: “Bu şekilde 200 kişi getiriyoruz. Bu çok önemli ve işe yarayan bir destek. Çok önemli markaların satın almacıları geliyor. Biz de defileler için Türkiye’nin en iyi tasarımcılarıyla markalarımızı buluşturduk ve eşleştirmeler yaptık. Fransız Saraciye Federasyonu temsilcileri de tabakhanelerimizi gezecek. Bu yıl 25 ülkeden toplam 315 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla, 67 ülkeden 150 bin profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!