KMH faizi nedir?

Güncelleme Tarihi:

KMH faizi nedir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 17:39

Kredili Mevduat Hesabı (KMH), vadesiz hesapta yeterli miktarda para bulunmaması halinde, bankanın verdiği limitler çerçevesinde para çekme ya da eft yapma imkanı sağlayan hesaptır. Kredili olması nedeniyle, belirli bir faizi bulunan bu hesapta, nakit açığı kapatıldığı taktirde faiz işlenmesi durdurulmuş olur. İşte, KHM faizi nedir ve ne demektir sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Kredili Mevduat Hesabı (KMH), her türlü kısa vadeli nakit ihtiyacınızı karşılamaya yönelik olarak, vadesiz hesabınızda yeterli bakiye olmaması durumunda size bankanın belirlediği limit dahilinde para çekme, EFT/havale yapma imkanı sağlayan bir tür kredi hesabıdır.

Mevcut vadesiz hesaba tanımlanan bir ürün olduğundan, vadesiz mevduat aracılığıyla yapabileceğiniz tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızda para olmasa bile önceden belirlenen limit dahilinde anında kredi kullanarak kısa süreli nakit ihtiyaçlarınızı ve harcamalarınızı karşılayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tutar kadar ve ihtiyacınız olduğu gün süresince kredi kullanır, nakit fazlası olduğunda borç bakiyenizi kapatarak, sadece borçlu olduğunuz günler için faiz ödersiniz.

Haberin Devamı

KMH FAİZİ NE KADAR ÖDENİR?

Kredili mevduat hesabının bağlı olduğu vadesiz hesaptan yapılmak istenen para çekilişi, EFT/havale gibi işlemler, vadesiz hesapta bakiye olması halinde bakiye kullanılarak; yeterli bakiye olmaması halinde ise tahsis edilen kredili mevduat hesabı kredi limiti kullanılarak gerçekleştirilir. Kredili mevduat hesabı limitinden kullanım gerçekleştiğinde vadesiz hesabın bakiyesi eksiye döner. Kredili mevduat hesabının bağlı olduğu vadesiz hesaba para girişi olduğunda ise eksi bakiye kapatılır. Kredili mevduat hesabınıza istediğiniz tarihlerde ödeme yapabilirsiniz. Kredili mevduat hesaplarında valörlü bakiye üzerinden faiz işletilir; yani hesaba yatırılan paranın valörü bir (1) işgünü sonrası olarak kabul edilir. Kredili mevduat hesabı kapsamında kullanılan krediye sadece kullanılan gün kadar faiz işletilir. Faiz tutarı günlük olarak hesaplanır ve ay sonunda kredili mevduat hesabının bağlı olduğu vadesiz hesaba tahakkuk eder.

Vadesiz hesabınızdaki paranız yetmeyip vadesiz hesabınıza tanınan kredi limitinden para çektiğinizde kredili mevduat hesabınız eksi bakiyeye geçer. Bu eksi bakiye üzerinden ana para+faiz+vergi yükümlülüğü doğar. Dikkat etmeniz gereken, eksi bakiyeye geçerek ürünü kullandıysanız bunun devamında faiz tahsilat tarihinde işleyen faiz tutarı+vergi tutarını ödeyecek şekilde nakit akışınızı sağlamak aynı zamanda bankalarca belirlenmiş, varsa minimum ödeme tutarını da bu ödemenize eklemektir. Aksi takdirde temerrüde düşmüş sayılırsınız.

Haberin Devamı

KMH FAİZİNDE CUMA GÜNÜ DETAYI

Cuma günü kredili mevduat hesabınızdan çektiğiniz tutarı aynı gün içerisinde yatırmanız durumunda, kullandığınız kredi tutarı için 3 günlük faiz işleyecektir. Çünkü faiz hesaplanırken kredili mevduat hesabınızdan kullandığınız paraya aynı gün faiz işlemeye başlarken, yatırdığınız para bir iş günü valörlü olarak yani bir iş günü sonra dikkate alınmaktadır. Dolayısıyla, cuma günü çektiğiniz para için aynı gün faiz ödemeye başlayacaksınız ancak yatırdığınız para bir iş günü sonra yani pazartesi günü dikkate alınacağından 3 günlük faiz ödemek durumunda kalacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!