KKTC’de yolsuzluk TARTIŞMASI

Güncelleme Tarihi:

KKTC’de yolsuzluk TARTIŞMASI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 09:37

KKTC’de Ercan havalimanı işletmesini 25 yıllığına devralan konsorsiyumun büyük ortağı Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu yolsuzluk iddiası nedeniyle karşı karşıya geldi. Turanlı, iki yıl önce Ulaştırma Bakanlığı yapan günümüz Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun yakın arkadaşı Ömer Elmas’a aylık 250 bin Euro ödemesini istediğini, reddetmesi üzerine siyasi baskı yaparak işlerinin engellendiğisuçlamasında bulundu.

Haberin Devamı

Turanlı’nın Ertuğruloğlu’nu ‘yolsuzlukla’ suçlaması, KKTC medyasının birinci gündem maddesine oturdu. Yerel medyaya açıklama yapan Turanlı, “Ertuğruloğlu Ulaştırma Bakanı olduğu zaman beni toplantıya çağırdı. Bakan, yanındaki Ömer Elmas adlı biriyle tanıştırdı.

Görüşmede Elmas, “Bundan sonra benim talimatlarıma uyacaksın, ayda 250 bin Euro vereceksin” dedi. 250 bin Euro ödemeyi reddedip odayı terk ettim. Ardından Ertuğruloğlu ile iyi ilişkilerimiz değişti. Emrullah beydim, o dakikadan o sonra ‘o adam’ oldum. Sayın Bakan konuşmalarına dikkat etsin, bana ‘O adam’ diye hitap edemez. O mafya ayaklarını gitsin başkalarına yapsın. Konuşma kalabalık ortamda gerçekleşti, hepsi şahitler” dedi.

Ertuğruloğlu ise, Turanlı’nın yalan söylediğini ve şaibelendirme operasyonu yaptığını söyledi. Yazılı açıklama yaparak kendini savunan Ertuğruloğlu,
şahsına yönelik yapılan bu algı operasyonların gerçek amacının, Ercan Havalimanı inşaatını yapan şirketin denetimden kaçması ve üzerine düşen ödemeleri
yapmaması olduğunu belirtti.  Ertuğruloğlu, “rüşvet istendi” gibi algı yaratılmasının tamamen “yalan kampanyası” olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Elmas da yaptığı açıklamada denetleme konusunda yapılanların yasal olduğunu belirtti. Elmas “KKTC’deki çalışmaları baltalamaya çalışan bu ithamlarla ilgili yasal yollara müracaat hakkımı da saklı tuttuğumu ayrıca ifade etmek isterim” dedi.

BAKMADAN GEÇME!