KKTC için THY'yi göreve çağırıyorum

Güncelleme Tarihi:

KKTC için THYyi göreve çağırıyorum
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 12:47

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, KKTC'de turizmin gelişmesi için THY'yi göreve çağırdı. arar, "Eğer THY destek verirse Kıbrıs'ın turizmi patlar" dedi.

Haberin Devamı

Heybeliada'da yer alan Merit Halki Palace Oteli'nde gazetecilerle bir araya gelen Arar, Merit olarak bundan sonra en büyük ağırlığı KKTC'ye vereceklerini söyledi.

Kıbrıs'ta 4 tesis ile faaliyet gösterdiklerini, iki tesisin de yapımının devam ettiğini anlatan Arar, şunları söyledi:

"Kıbrıs'ta iki yeni yatırım var. Afrodit Telasoterapi ve Mare Monte projesi. Mare monte 200 milyon dolarlık bir proje. İçerisinde tarihi ve çok kıymetli bölge var, onu açığa çıkaracağız. Ayrıca 800 yataklı çok lüks bir otel, golf sahası ve üzüm bağları olacak. Hatta Merit otellerinin tüm şarabını buradan sağlayacağız. "

ORTADOÄžU'DA TANITIM ATAÄžI

Merit'in Kıbrıs'ta çok güçlü bir marka olduğuna işaret eden Arar, bundan sonraki dönemde Ortadoğu ve Kuzey ülkelerinden yeni turistler çekeceklerini de anlattı.

Haberin Devamı

Arar, "Merit grubu olarak önümüzdeki günlerde Lübnan'a bir turizm ofisi açacağız ve oradan ciddi turist gelecek. Benzer şekilde Suriye'de özel çalışmalar yapıyoruz ve bu sene Suriyeli turist KKTC'nin turizm istatistiklerine girmiş olacak. Geçen sene 5 bin civarında Suriyeli turist gelmişti, bu yıl ise bu rakamın çok daha artmasını bekliyoruz. Ortadoğu ülkelerinde özel tanıtımlar yapıp turistleri Kıbrıs'a çekmek istiyoruz. Ayrıca Azerbeycan da da bir ofis açtık ve oradan da Kıbrıs'a turist getireceğiz" diye konuştu.

Bu yıl turizmin genelinin iyi geçeceğini ifade eden Arar, kendi rezervasyonlarında da geçen seneye göre yüzde 20 artış olduğuna dikkat çekti.

HAKSIZ Ä°ZOLASYONLAR KALKMALI

Dünyanın KKTC'ye çok haksız bir uygulama yaptığını belirten Arar, "İnşallah haksız izolasyonlar kalkar ve ben bir gün bu kapının açılacağını bekliyorum. Dünyadaki büyük devletlerin olaya müdahale ederek bu haksızlığa son vermelerini istiyorum. Bu lafımın da altını çiziyorum" dedi.

THY DESTEK VERMELÄ°

Kıbrıs'ın turizmin yükselen değerlerinden olduğunu ancak THY'nin destek vermesi gerektiğinin altını çizen Arar, şöyle konuştu:

"Ben THY'yi göreve davet ediyorum. Neden Ercan Havalimanı'nı Erzurum üzerinden Bakü'ye, Adana üzerinden Åžam'a, Antalya üzerinden Tel Aviv'e, Hatay üzerinden Lübnan'a baÄŸlamıyor? Bence bu bir misyon. Yavruvatan diyoruz ama yavruvatana yeteri kadar el uzatıyor muyuz? Kıbrıs'ın ayakları üzerinde durması için ulaşım sorunu çözülmeli. Burada da görev THY'ye düşüyor. EÄŸer THY destek verirse Kıbrıs'ın turizmi patlar. Bu reel sektöre de can verir, bölge kalkınır, kendi ayakları üzerinde durur. Turizm 30 sektöre can veriyor, bunu unutmamak lazım."Â

Haberin Devamı

Merit olarak gelecekte şehirlerde business otelleri açma planlarının olduğunu anlatan Arar, bunun konseptinin de bir işadamının Odaya girip çıkana kadar mümkün mertebe herşeyi elinin altında bulacağı bir sistem olduğuınu kaydetti. Arar, bu konsept için İstanbul'daki yeni gelişen bölgelerin yanında Denizli, Trabzon, Eskişehir, Antakya gibi şehirleri düşünebileceklerini vurguladı.

TARÄ°HÄ° 150 YILDAN FAZLA

Toplantının gerçekleştiği Halki Palace ile ilgili de bilgi veren Arar, otelin 1852-1862 yılları arasında inşa edildiğini tahmin ettiklerini söyledi. Otelin ilk olarak Ada'da yer alan ticaret okulundaki öğrenci velilerinin konaklayabileceği bir yer olarak tasarlandığını kaydeden Arar, Net Grubu'nun oteli 1989 yılında kiralayıp büyük bir onarımdan geçirdiğini ve hizmete aldığını söyledi.

Haberin Devamı

1991 yılında çıkan yangında ise otelin komple yandığını kaydeden Arar, 3 milyon dolarlık yeni bir yatırımla otelin ÅŸimdiki haline getirildiÄŸini kaydetti. Arar, özellikle ÅŸirketlerin üstü düzey yöneticilerinin beyin fırtınası için Halki Palace'ı tercih ettiÄŸini, ayrıca Ruhban Okulu'nu görmeye gelen yabancıların ve levanten ailelerin konaklamak için kendilerini tercih ettiÄŸini bildirdi.Â

KKTC için THYyi göreve çağırıyorum
  Â
KKTC için THYyi göreve çağırıyorum

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!