Kıyılar da satışa çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Kıyılar da satışa çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 01:47

Turizm sektörüne tahsis edilen kıyı ve sahil kesimindeki araziler, bu araziler üzerinde otel, tatil köyü gibi tesisler kurarak işleten tahsis sahiplerine satılıyor.

Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Hazineye ait taşınmaz malların satışını kolaylaştıran yasa kapsamında kıyı ve sahil bölgesinde bulunan yaklaşık 4 milyon metrekarelik bir alanın, buralardaki tesis işletmecilerine satışı öngörülüyor. Satışı düşünülen alan üzerinde 110 yatırımcıya ait otel, tatil köyü gibi turizm tesisleri yer alıyor. Bu arazilerin büyük bölümü, üzerinde tesis yaparak işleten yatırımcılara 49 yıllığına kiralanmış bulunuyor.

Hazine arazilerinin satışını kolaylaştıran yasaya göre, Turizm Bakanlığı'nın tahsis ettiği Hazine arazilerini yalnızca adına tahsis yapılan kişilerin satın alma hakkı bulunuyor. İllerdeki değer tespit komisyonları, tahsis sahiplerinin yapacağı başvuru üzerine arazilerin değerlerini belirliyecek. Tahsis sahipleri, kendilerine tahsis edilmiş arazileri almak için başvurmazlarsa daha önce aldıkları 49 yıllık işletme hakları devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!