Kısaa, kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısaa, kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Akbank’ın sendikasyon hazırlığı

AKBANK, uluslararası piyasalardan sağlayacağı 250 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi için aralarında bir Yunanbankasının da bulunduğu bazı yabancı bankalara yetki verdi. İhracatın finansmanında kullanılacak kredinin vadesi, kullanımından itibaren 1 yıl olacak. Kredinin geri ödemesi, vade sonunda bir seferde gerçekleştirilecek. Söz konusu kredi, Haziran ayında vadesi sona erecek olan 24 Haziran 1999 tarihli 150 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisinin yerine alınacak. Sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü, The Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd. ve Deutsche Bank AG yürütecek.

Alfa Menkul kárını katladı

ALFA Menkul Değerler 2000 yılının ilk çeyreğinde 1 trilyon 725 milyar lira kár elde etti. Alfa Menkul Değerler, geçen yılın aynı dönemine göre karını 25 kat artırdı. Alfa Menkul Değerler Genel Müdürü Aziz Karadeniz, geçen yıl işlem hacmi sıralamasında, 8'nci olanAlfa Menkul Değerler için bu yılın atılım yılı olacağını söyledi. Türkiye'de halka açık iki aracı kurumdan biri olan Alfa Menkul Değerler, geçen hafta yurt dışında yerleşik uluslararası bir fonun, Alfa'nın yüzde 10'luk hissesini satın almak istediğini açıklamıştı.

Dış kredi kur farkı fonu

MERKEZ Bankası, Dış Krediler Kur Farkı Fonu kapsamındaki kredilere, Mayıs ayında uygulanacak faiz oranını vadeye bakılmaksızın tüm krediler için yüzde 34.83 olarak belirledi. Dış Krediler Kur Farkı Fonu kapsamındaki kredilere Nisan ayında yüzde 35.22 oranında faiz uygulanmıştı. Merkez Bankası'nın ilgili tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!