Kısa Kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa Kısa...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2001 00:00


Haberin Devamı

Bilişim yüzde 16küçülecek

Yaşanan son ekonomik gelişmeler ışığında Türkiye bilişim pazarının 2001 yılında yüzde 16 oranında küçüleceği tahmin ediliyor. Bilişim pazarının bu yıl 16 milyar dolar olacağını öngören İnterpro Pazar Araştırma Merkezi, tahminini revize etti. İnterpro Pazar Araştırma Merkezi, 2000 yılında bilişim pazarının yaklaşık 12.8 milyar dolar gelir elde etmesine karşın, 2001'de ciddi bir küçülmenin yaşanacağı ve yılı 10.8 milyar dolar gelirle kapatacağ ıtahmininde bulundu.

Dünya KOBİ'leri Türkiye'de

Uluslararası Küçük ve Orta İşletmeler, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) ev sahipliğinde Antalya'da toplanıyor. Dünya Küçük ve Orta İşletmeler Birliği'nin (WASME) düzenlediği Uluslararası Küçük ve Orta İşletmeler Konferansı bugün başlayacak. MAGIC Topkapı Palace Oteli'nde yapılacak olan konferans, üç gün sürecek. KOBİ'lerin geliştirilmesi ve girişimciliğin dünya çapında desteklenmesi için yeni yaklaşımların tartışılacağı konferansa, çok sayıda yabancı ülke bakan yardımcılarının yanısıra, 25 ülkeden meslek kuruluşları yöneticileri ile banka ve KOBİ hizmet merkezleri temsilcileri katılacak. Konferansın açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın da katılacağı bildirildi.

İş Bankası sermaye artırıyor

Bir çok sektöre yönelik yatırımları bulunan ve son dönemde Telekom Italia'yla birlikte kurduğu Aria ile dikkatleri çeken İş Bankası, sermayesini 800 trilyon liranın üzerine taşıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, İş Bankası'nın sermaye artırımı nedeniyle ihraç edeceği hisse senetlerini kayda aldı. Sermayesini 558 trilyon 964 milyar liradan 810 trilyon 572.5 milyar liraya çıkaracak olan Banka, artırımın 86 trilyon 665.2 milyar liralık bölümünü bedelli, 164 trilyon 943.3 milyar liralık bölümünü bedelsiz olarak yapacak. Banka'nın yaşanan ekonomik krize karşı mali yapısını güçlendirmek amacıyla sermaye artırımına gittiği bildirildi. Öte yandan, SPK, Net Holding'in sermaye artırımına da izin verdi. Holding, 29 trilyon 363.3 milyar lira olan sermayesini 20 trilyon 554.2 milyar liralık bedelli artırımla 49 trilyon 917.5 milyara çıkaracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!